3D Touch iPhone 7

Een aantal jaar geleden introduceerde Apple voor het eerst een iPhone met daarin een vingerafdrukscanner. Hierdoor werd het mogelijk om de iPhone te ontgrendelen door middel van je eigen vingerafdruk. Dit in tegenstelling tot een viercijferige pincode. Deze nieuwe technologie werd door Apple Touch-ID genoemd. In de nieuwe versies van de iPhone daarna werd deze functionaliteit telkens iets verbeterd. Zo ook bij de iPhone 7.

Niet alleen voor ontgrendelen

In tegenstelling tot de introductie van touch-id kun je tegenwoordig veel meer met je vingerafdruk dan alleen de iPhone ontgrendelen. Ook verschillende apps maken gebruik van deze privacy verhogende methode. Zo kun je jezelf eenvoudig identificeren bij het openen van apps die daarom vragen. Hierdoor hoef je bij steeds meer apps geen pincode meer in te voeren. Daarnaast is het een snelle en eenvoudige manier om je iPhone te ontgrendelen. Touch-id wordt onder andere ook gebruikt voor het aankopen van apps.

3D Touch wordt sneller

Bij de iPhone 7 wordt de techniek achter de touch-id sensor ook verbeterd. Hierdoor herkent de sensor nog sneller je vingerafdruk. Dit heeft een positief effect op de snelheid van ontgrendelen. Door deze verbeteringen is het bijna niet meer merkbaar dat je bij het ontgrendelscherm zit en schakelt de iPhone gelijk door naar het beginscherm. Hierdoor kun je gelijk aan de slag wat de gebruikerservaring ten goede komt. Bij de huidige iPhone modellen gaat het ontgrendelen met touch-id al snel. Bij de iPhone 7 moet deze sensor nog sneller en nauwkeuriger worden.

3D Touch in het scherm

Ten slotte gaan er ook sterke geruchten rond dat Apple de fysieke homeknop weglaat bij de iPhone 7. Om toch van touch-id gebruik te kunnen maken zou de sensor in het scherm komen te zitten. Dit biedt nieuwe verbeteringen voor de grootte van het scherm en de grootte van de telefoon in het algemeen. Overweeg jij ook een iPhone 7 abonnement? Bekijk hier de goedkoopste aanbiedingen.

Rate this post

Geef een reactie