iphone 7

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn de eerste waterbestendige iPhones. Zwemmen wordt nog altijd afgeraden door Apple, maar vloeistoffen morsen is geen probleem en ook in de regen is de iPhone waterbestendig. Maar wat als je per ongeluk in het water bent gedoken met jouw iPhone 7? Of heb je het toestel per ongeluk in de badkuip of het toilet laten vallen? Daar is nu een app voor verkrijgbaar in de App Store.

Waterbestendig of waterdicht?

De iPhone 7 is volgens Apple niet waterdicht, maar waterbestendig. Apple’s persplaatje tonen de telefoon dan wel in een plas water, maar het blijft in eigen bewoordingen uiterst voorzichtig. ‘

De iPhone 7 is volgens Apple de eerste waterbestendige iPhone. Zwemmen wordt nog steeds afgeraden, maar vloeistoffen morsen is geen probleem. Maar wat als dat is gebeurd? Hoe krijg je het water eruit? Daar is een app voor. ‘Vloeistof morsen vormt een minder groot probleem. Net als stof,’ toont Apple in de filmpjes. Dat verschillende filmpjes uitwijzen dat je de iPhone 7 gerust in een glas met water kunt laten vallen, kan Apple niet deren. Voorzichtigheid is geboden bij Apple. Het bedrijf zit niet te wachten op klachten over kapotte iPhones van mensen die er mee gaan zwemmen.

Door Apple’s voorzichtigheid is het ook niet vreemd dat de iPhone de ‘wateruitstootmodus’ van de Apple Watch Series 2 heeft. Die gebruikt namelijk een geluidsfrequentie om het water uit de speakerpoort te stuwen. Op de iPhone kan nu echter tóch iets soortgelijks, dankzij een nieuw uitgebrachte app die nu verkrijgbaar is in de App Store.

Sonic is de naam

De app heeft de naam ‘Sonic’ gekregen en doet één ding: het zendt een geluidsfrequentie. Welke, dat kun je zelf kiezen, niet altijd even prettig. Redditor PointlessPankcake ontdekte echter de nevenfunctie van de app. Kies je op de natte iPhone 7 een frequentie van rond de 165, dan wordt het water uit de speaker gespuugd. Net als bij de Apple Watch dus. In onderstaande video wordt deze ontdekte functie gedemonstreerd.

Rate this post

Geef een reactie