geheugen uitvoeringen

Bij het huidige iPhone model heeft Apple er sinds lange tijd voor gekozen het werkgeheugen uit te breiden. Al enkele jaren maakte de iPhone gebruik van 1 gigabyte werkgeheugen, nu is dat 2 gigabyte. Voor de nieuwe iPhone 7 Plus zou Apple bezig zijn dit werkgeheugen nogmaals te vergroten naar 3 gigabyte.

Betere multitasking

Door het vergroten van het werkgeheugen wordt het makkelijker om te multitasken en te schakelen tussen verschillende apps. Doordat er meer ruimte in het geheugen is, kan er meer informatie opgeslagen worden van verschillende apps. Zo voorkom je dat apps opnieuw moeten laden als je ze even niet gebruikt hebt. Ook kun je sneller en vloeiender schakelen tussen apps, doordat er meer ruimte voor het werkgeheugen is. Daarnaast wordt het met meer werkgeheugen mogelijk om zwaardere games vloeiender te spelen. Dit vergroot niet alleen het plezier om te gamen, maar biedt ook meer mogelijkheden voor app ontwikkelaars. Daarnaast heeft een groter werkgeheugen ook een positieve invloed op de accuduur. Deze wordt vergroot doordat apps minder snel opnieuw gegevens moeten laden en opvragen. Door het grotere werkgeheugen blijven deze gegevens langer beschikbaar voor de apps zodat deze snel opgevraagd kunnen worden. Als gebruiker is het verschil dus ook goed te merken in het dagelijks gebruik.

Upgrade alleen voor Plus

Volgens de laatste geruchten geldt de upgrade van het werkgeheugen van 2 naar 3 gigabyte alleen voor de iPhone 7 Plus. Hierdoor loopt de Plus variant voor op de normale iPhone 7 en is de Plus versie in het voordeel. Dit is voornamelijk om verschil te creëren tussen beide modellen en het voordeel is hierbij voor de Plus versie. Ook bij de huidige iPhone versies geniet de Plus dit voordeel. Bij de 6S modellen heeft het normale model 1 gigabyte aan werkgeheugen, de 6S Plus heeft 2 gigabyte. Ook het scherm van de Plus is groter.

Rate this post

Geef een reactie