iPhone 7 32GB

Sinds de introductie van de iPhone krijg je als gebruiker de keuze uit drie verschillende groottes van opslag. Eerst kreeg je de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB. Later heeft Apple afscheid genomen van de 32GB optie en werd de keuze 16GB, 64GB of 128GB. Op deze manier is het instapmodel goedkoper te verkrijgen, maar krijg je dus minder opslag. Wil je wel veel opslag, zal je dieper in de buidel moeten tasten, maar met een goedkope iPhone 7 aanbieding kun je hier wellicht toch gebruik van maken. Mogelijk komt bij de iPhone 7 wel weer de 32GB uitvoering terug.

Verschillende gebruikerstypen

Apple heeft deze verschillende uitvoeringen in het leven geroepen omdat er verschillende gebruikerstypen zijn die de iPhone in bezit hebben. Zo werd lange tijd gedacht dat je als normale gebruiker genoeg hebt aan 16 GB opslag. Ben je wat actiever met bijvoorbeeld foto’s, video’s en muziek kun je het model met 64GB aanschaffen. Ben je echt een grootgebruiker van opslag dan is er altijd de optie om een iPhone aan te schaffen met maar liefst 128GB aan opslag. Zo is er voor ieder type een iPhone model met ieder zijn eigen prijs.

Kritiek van gebruikers

Echter is tegenwoordig het instapmodel van 16 GB enigszins achterhaald. Deze optie ligt dan ook al enige tijd ter discussie. Vooral nu Apple sinds kort 4K video’s heeft geïntroduceerd. Dit is met 16 GB aan opslag bijna niet te gebruiken en is de capaciteit binnen de kortste keren vol. Ook worden de apps steeds groter in opslag en zijn er ook steeds meer apps beschikbaar. Hierdoor komt het regelmatig voor dat gebruikers met 16 GB aan opslag apps moeten verwijderen of niet kunnen updaten door een gebrek aan ruimte. Daarnaast wordt de ruimte die besturingssysteem iOS inneemt ook steeds groter. Hierdoor is er na aanschaf al een aantal gigabyte van de 16 GB afgesnoept.

Verdwijnen van 16GB model

Naar verluidt luistert Apple naar deze kritiek en verdwijnt met de introductie van de iPhone 7 het instapmodel met 16GB. Hierdoor krijg je als gebruiker de keuze uit 32, 64 en 128 GB. Zo hebben normale gebruikers geen problemen meer om meerdere foto’s, video’s en apps op te slaan en nog wat ruimte over te hebben.

Rate this post

Geef een reactie