iPhone 7 Gold

Apple zou de productie voor de iPhone 7 voor het eerste kwartaal van kalenderjaar 2017 met zo’n 10 procent hebben teruggeschroefd. Dit zou Apple hebben besloten wegens tegenvallende verkopen van het toestel. Apple schroefde de productie van de iPhone 6S in het eerste kwartaal van 2016 ook al eens terug. Daarna zou het bedrijf voor de introductie van de iPhone 7 in september ook al 20 procent minder exemplaren hebben laten maken dan eerder stond gepland. Dat meldt Nikkei Asian Review op basis van toeleveranciers.

10 procent extra

Omdat de nieuwste iPhones alsnog minder snel zouden verkopen dan verwacht, voelt Apple zich genoodzaakt om de productie nu nog eens met 10 procent terug te schroeven, schrijft de Japanse krant. De vermindering in productie zou zowel gelden voor de reguliere iPhone 7 toestellen als de iPhone 7 Plus.

iphone 7

iPhone 7 Plus populairder dan verwacht

De iPhone 7 Plus zou wel het populairste model zijn, wat opvallend te noemen is. Blijkbaar vinden veel mensen hun ‘oude’ iPhone nog voldoende en vinden het dus niet nodig om een vernieuwd iPhone 7 model aan te schaffen. Wel kiezen steeds meer mensen dus voor een groter formaat, en schakelen daarom over naar de iPhone 7 Plus.

De verminderde productie komt niet onverwachts. De gehele smartphonemarkt heeft te maken met tegenvallende verkopen. Apple heeft al enige tijd te maken met afvlakkende verkoopcijfers. Consumenten lijken langer te doen met hun smartphones en de vernieuwingen van nieuwe toestellen zijn vaak kleiner dan voorheen. Verschillende onderzoeken voorspelden al dat de iPhone 7 het minder goed zou doen dan zijn voorganger; de iPhone 6S.

Rate this post

Geef een reactie