iphone camera

Uit een onlangs aangevraagd patent van Apple kan interessante informatie worden gehaald over mogelijk verbeteringen in de iPhone 7. Het is geen nieuws dat er geruchten de ronde doen dat de nieuwe iPhone naar alle waarschijnlijkheid wordt voorzien van een dual camera, wel is het interessant om te weten dat dit nieuwe toestel mogelijk wordt uitgevoerd met een telelens. Met een telelens wordt het voor gebruikers van de iPhone 7 niet alleen mogelijk om dichtbijgelegen voorwerpen scherp op de foto te zetten, maar ook verafgelegen objecten scherp vast te leggen. Bij de toestellen die in de afgelopen jaren geïntroduceerd werden bleek dit nog niet mogelijk te zijn.

Een korte lens in de iPhone 7

Het patent bevat informatie waaruit blijkt dat een mogelijke nieuwe camera wordt voorzien van het zogenoemde ‘r’-ontwerp. Dit ontwerp valt te vergelijken met de periscoop in een onderzeeër. Door deze kortere lens wordt het makkelijker om de camera over een breder bereik scherp te stellen. Een bijkomend voordeel van een telelens is dat deze niet meer uit het ontwerp van het toestel zal steken. Iets wat momenteel nog wel het geval is bij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Door de mogelijke vernieuwingen in de camera van de iPhone 7 wordt de noodzaak van een spiegelreflexcamera voor het maken van scherpe foto’s steeds minder groot. In het patent wordt daarbij vermeld dat gebruikers de optie krijgen om een te kiezen tussen het gebruik van een standaard groothoekcamera of de telelens.

Ingebouwde dual lens camera

Eerder maakte analist Ming-chi Kuo al bekend ervan uit te gaan dat de nieuwe iPhone 7 Plus zal worden uitgevoerd met een dual lens camera. Ook dit bevordert de kwaliteit van foto’s en video’s. Apple is niet de eerste aanbieder van deze technologie, eerder introduceerden ook LG en Huawei al een toestel met dual lens camera.

Rate this post

Geef een reactie