schermen

Sinds lange tijd zou ook het scherm aangepast worden van de iPhone. Apple maakt al jaren gebruik van hun eigen ontwikkelde Gorilla Glass. Dit is een sterkere variant van het normale glas wat je zelf overal tegenkomt. Apple heeft nu een nog sterker materiaal gevonden en zodanig kunnen ontwikkelen dat het toegepast kan worden bij het mogelijke OLED-scherm van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Saffier wordt nu al gebruikt

In je huidige iPhone kom je al saffier tegen, al is dit nog in kleine mate. Zo is onder andere de scanner voor touch-id gemaakt van saffier. Ook de cameralens van enkele voorgaande modellen is van dit sterke materiaal gemaakt. Je zult dan ook merken dat de cameralens zeer krasbestendig is. Ook kom je saffier tegen bij de huidige modellen van de Apple Watch. Het scherm is namelijk gemaakt van dit materiaal.

Eigenschappen van saffier

Saffier is een zeer sterk materiaal dat ook nog eens zeer krasbestendig is. Dit is nu al te merken aan het scherm van de Apple Watch en bijvoorbeeld de lens van je huidige iPhone camera. Het glas dat van saffier wordt gemaakt moet volgens Apple tot drie keer sterker zijn dat het huidige Gorilla Glass. Om de vergelijking compleet te maken, is saffier zelfs tien keer sterker dan normaal glas.

Andere toepassingen voor saffier

Een ander bijkomend voordeel van de verwerking van saffier is dat het voor meerdere doeleinden is te gebruiken. Apple zou er onder andere voor kunnen kiezen om de gehele behuizing te produceren uit saffier.

Productie van saffier
Het grootste struikelpunt voor het toepassen van saffier op grote schaal bij de iPhone 7 is dat het redelijk duurzaam is om het materiaal te verwerken. Een eerdere partner van Apple is onlangs failliet verklaard en kon niet aan de grote vraag van Apple voldoen. Echter is er al wel een nieuwe partner gevonden die de vraag wel aan zou kunnen. Mogelijk heeft het duurdere scherm wel invloed op de prijs. Aanbevolen wordt om altijd de laatste iPhone 7 aanbiedingen in de gaten te houden voor de 32GB, 64GB en 128GB versie.

Rate this post

Geef een reactie