iPhone 7 draadloos oplaadbaar?

Sinds enkele jaren steken er voor de lancering van de nieuwe iPhone steeds meer geruchten over draadloos laden de kop op. Ook voor de iPhone 7 wordt hier weer druk over gespeculeerd. Dit komt voornamelijk omdat bij het huidige Apple Watch model gebruik wordt gemaakt van deze nieuwe techniek om draadloos op te laden. Hierdoor wordt het steeds aannemelijker dat Apple dit ook bij de iPhone wil introduceren.

Nieuwe technologie

Bij andere fabrikanten van smartphones is het soms al mogelijk om de telefoon draadloos op te laden. De techniek hiervoor is al langer aanwezig, maar kent enkele minpunten. Hierdoor is het draadloos laden nog geen gemeengoed en wordt er nog niet heel veel gebruik van gemaakt. Echter neemt Apple deze technologie niet over, maar heeft het een eigen nieuwe technologie ontwikkeld. Wat deze nieuwe technologie precies inhoudt is nu nog niet duidelijk. Wel is het aannemelijk dat deze nieuwe technologie van Apple geschikt is om door de metalen behuizing heen te kunnen laden. Dit is bij telefoons van andere merken niet altijd een vereiste, doordat zij gebruik maken van andere materialen. Apple heeft hierdoor kritisch kunnen en moeten kijken naar het draadloos opladen van de iPhone. Het valt daarom te verwachten dat het hele idee van draadloos laden, zoals we dat nu zien bij andere merken, op de schop gaat en er anders uit komt te zien bij de iPhone 7.

Externe oplader

Een ander punt van het draadloos opladen is dat de huidige apparatuur en techniek nog niet beschikken over een hele grote reikwijdte. Hierdoor moet de telefoon dichtbij of op de externe oplader liggen om draadloos te kunnen laden. Het is nog niet mogelijk om de telefoon verderop te leggen of zelfs mee te nemen. Ook hier zou Apple aan werken. In de toekomst zou je dan de iPhone in je broekzak kunnen laten zitten en toch de accu op kunnen laden, dit zal bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nog niet het geval zijn.

Rate this post

Geef een reactie