iPhone 7 zwart vs git zwart

Heb je een iPhone 7 abonnement afgesloten voor de mat zwarte iPhone 7? Check dan eens de zwarte behuizing rond de randen van het toestel. Er zijn namelijk berichten opgedoken van verschillende gebruikers die melden dat de zwarte verflaag gemakkelijk los begint te raken. De gebruikers klagen hierover bij Apple’s Support forum, zelfs bij het gebruik van een case of hoesje voor de iPhone 7 of iPhone 7 Plus in een mat zwarte uitvoering.

Verf laat los

Gebruikers op Apple’s forum geven aan dat de losrakende verflaag, die een van de nieuwe kleuren is die Apple op de iPhone 7 heeft toegepast, losraakt bij normaal gebruik. Wanneer het toestel valt is het niet verwonderlijk dat de verflaag kan losraken, maar opvallend is dat ook gebruikers met een beschermende case te maken hebben met deze problemen en dus niet alleen bij zeer intensief gebruik aangezien het toestel pas een half jaar op de markt is. De problemen komen zowel voor bij mensen met een normale iPhone 7 als mensen met een iPhone 7 Plus. Het probleem zou echter voornamelijk voorkomen bij de grotere modellen van de matzwarte iPhone.

Vooral de verf bij de speaker laat los

Het gaat hierbij om specifieke plekken waar de zwarte laag los begint te raken. Gevoelige plekken op het toestel zijn volgens de gebruikers plekken rondom de speakergaten, op de achterkant rond het Apple-logo en bij de volumeknoppen van het toestel. Het lijkt hierbij dus vooral te gaan om de gebieden waar de behuizing van het toestel overgaat op een andere structuur of ander gedeelte, zoals een inkeping. Getroffen gebruikers hebben inmiddels contact opgenomen met Apple, maar de schade blijkt niet onder de garantie te vallen. Tegenover een gebruiker geeft Apple aan dat het gaat om cosmetische schade, wat niet wordt gedekt door de garantie. Een tegenvaller voor de getroffen personen.

De iPhone 5 had rond de lancering dezelfde problemen. Ook daar klaagden gebruikers over losrakende verf. Uit een krastest van de matzwarte iPhone 7 bleek echter dat deze prima tegen een stootje kan, aldus Apple. Het huidige probleem lijkt dus meer een fout bij een bepaalde partij matzwarte iPhone 7 toestellen. Wellicht is het hechtingsproces van de verf daarbij niet goed verlopen.

Rate this post

Geef een reactie