iOS 10

Zoals ieder jaar wordt de nieuwe iPhone voorzien van een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS. Ook bij de iPhone 7 is dit het geval. Inmiddels is Apple met de iPhone 7 aangekomen bij iOS versie nummer 10.

Verbeteringen iOS

Met elke nieuwe versie van het besturingssysteem voegt Apple nieuwe functionaliteit toe aan iOS. Daarnaast worden de huidige functies verbeterd. Apple heeft dan een jaar feedback ontvangen van de gebruikers, zodat iOS weer kan worden aangepast. Zo zijn er verbeteringen toegevoegd aan de controleopties voor ouders. Ook wordt het bij iOS 10 mogelijk om FaceTime te gebruiken voor groepsgesprekken. Daarnaast zijn er nog tal van andere grote en kleine verbeteringen aanwezig in de nieuwe versie van Apple’s eigen besturingssysteem.

Eerste indruk iOS 10

De eerste indruk van iOS 10 kun je waarschijnlijk al eerder in het jaar 2016 verwachten. Zoals elk jaar organiseert Apple de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Ook in juni 2016 wordt deze conferentie weer georganiseerd. Traditiegetrouw presenteert Apple op zijn eigen conferentie de nieuwe versie van het besturingssysteem. De eerste nieuwe functies worden dan al uit de doeken gedaan. Dit geeft de app ontwikkelaars ook de tijd om hun apps aan te passen aan het nieuwe besturingssysteem. Daarnaast kunnen ze de nieuwe functionaliteiten toepassen op hun eigen apps. Op die manier kan iOS 10 later dat jaar op een volwaardige manier worden geïntroduceerd bij de eindgebruiker.

Voor iedereen beschikbaar

Zoals gebruikelijk is de update naar een nieuw versienummer van het besturingssysteem voor iedereen met een iPhone beschikbaar. De laatste jaren is er enige discussie omtrent deze updates, ze zouden te veel ruimte in gebruik nemen. Gebruikers met een iPhone met 16GB opslag kwamen hierdoor in het verleden wel eens ruimte tekort, waardoor nu een instapmodel van de iPhone 7 32GB wordt gelanceerd. Hierdoor moesten zij eerst apps verwijderen voordat ze de update konden installeren. Het is niet bekend of Apple dit bij iOS 10 verholpen heeft.

Rate this post

Geef een reactie