OLED scherm

De productie van de OLED-displays moet volgens Apple flink worden opgeschroefd. In een eerder stadium gingen de geruchten dat de iPhones pas in 2018 over deze schermen zouden beschikken, maar de kans bestaat dat het in 2017 al zover zal zijn. De OLED-displays moeten al worden verwerkt in de nieuwe iPhone 7S.

Iphone 7 of iPhone 7 Plus

Diverse bronnen zouden hebben gemeld dat Apple gevraagd heeft om een snellere productie van de langverwachte OLED-schermen, dat nieuws werd naar buiten gebracht door Nikkei. De productiebedrijven LG en Samsung moeten niet alleen sneller, maar ook meer schermen produceren voor de technologiegigant. De kans bestaat dat de schermen al in de iPhone 7 of iPhone 7 Plus verwerkt moeten zijn. Op het huidige moment werken de iPhones nog op een lcd-display, maar Apple was al langer geïnteresseerd in een OLED-scherm. Het geeft het scherm een extra dimensie, wat zeer mooi uitpakt bij bijvoorbeeld games op je mobiel.

Eerder bracht de bron Nikkei nog naar buiten, dat de schermen pas in 2018 op de markt zouden komen. Geruchten brengen een totaal nieuwe wending aan het verhaal en schuiven deze datum een jaar naar voren. De bekende analist Ming-Chi Kuo is het niet eens met de geruchten, volgens hem komen de OLED-displays pas in 2019.

Momenteel maakt de Apple Watch wel al gebruik van een OLED-display, hoewel het dan wel om kleinere schermen gaat. Deze OLED-schermen worden geleverd door LG.

Waarom OLED?

OLED is op bepaalde punten beter dan de huidige lcd-schermen. OLED kost minder energie, dat komt doordat de zwarte pixels geen verlichting nodig hebben. Het scherm zou een betere kleurweergave hebben, oftewel een betere kwaliteit van het beeld. Een groot nadeel is de prijs, het prijskaartje ligt een stuk hoger dan bij een LCD scherm. Ben je groot game-fanaat op je mobiel, dan is het aankomende OLED scherm ook goed nieuws. Wij speelden een potje FIFA 18 op een OLED-scherm, en dat geeft een mooie beleving. Wij kunnen dan ook niet wachten op de FIFA 19 release.

Rate this post

Geef een reactie