iPhone 7 Silver

Apple heeft op woensdag 7 september in San Francisco de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd tijdens een nieuw Apple Event. Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in twee modellen met 4,7- en 5,5-inch display en in vijf verschillende kleuren. Het design van de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus is grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 6S, maar ‘onder de motorkap’ zit behoorlijk wat vernieuwing. Vooral wat de camera betreft heeft Apple flink uitgepakt. In dit artikel lees je alles wat er nieuw is aan de iPhone 7 (Plus).

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 & iPhone 7 Plus officieel aangekondigd

Veel informatie over de iPhone 7 lekte al uit, voorafgaand aan het Apple Event. Apple gaat meer onderscheid aanbrengen tussen de 4,7-inch iPhone 7 en de grotere 5,5-inch iPhone 7 Plus. De dubbele camera brengt allerlei nieuwe functies met zich mee, zoals de mogelijkheid om in te zoomen en om betere foto’s en video’s schieten onder slechte lichtomstandigheden. Het nieuwe toestel is nog steeds gemaakt van aluminium, met op de achterkant duidelijk zichtbaar het Apple-logo. De antennestrepen lopen zijn beter weggewerkt en lopen minder prominent op de achterkant van het toestel.

Stof- en waterbestendig

De iPhone heeft volledig vernieuwde camera’s, is voor het eerst waterbestendig en beschikt over stereo-speakers. De iPhone 7 is bovendien IP67-gecertificeerd, wat inhoudt dat het toestel officieel water- en stofbestendig is. Verder heeft het toestel een langere batterijduur van de iPhone 6S. Volgens Apple gaat het toestel gemiddeld twee uur langer mee dan de iPhone 6S.

Vijf verschillende kleuren

Qua kleuren kun je dit jaar in ieder geval kiezen voor twee nieuwe donkere kleuren: zwart (mat) en gitzwart (glimmende kleur, ‘Jet Black’). Het glimmende gitzwart is te danken aan een speciaal productieproces en het toestel is zodanig ontworpen dat je de antennelijnen bijna niet meer ziet. Dit geeft een erg strak resultaat. Apple laat op hun eigen website wel weten dat de glans door het gebruik minder kan worden, waardoor de behuizing wat doffer van kleur wordt. Als je dit wilt voorkomen, raadt Apple een hoesje aan. Daarnaast komt er een matzwarte versie met glimmend logo op de achterzijde. De andere kleuren zijn rosegoud, goud, zilver, maar niet spacegrijs. Verwacht wordt dat de Jet Black uitvoering het meest populair zal zijn.

iPhone 7 abonnement

Nieuwe homeknop

Apple heeft een volledig nieuwe homeknop ontwikkeld. Deze knop kun je niet meer indrukken, maar geeft feedback via trillingen. Dit is vergelijkbaar met de nieuwe Force Touch functie op de Macbook’s. Het is mogelijk door een nieuwe generatie Taptic Engine.

Geen 3,5mm-aansluiting meer

Apple heeft stereo-speakers in de iPhone 7 en 7 Plus gestopt met verbeterde dynamische range. De oorspeaker kan fungeren als de tweede speaker. Zoals verwacht heeft Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting geschrapt. Je zult voortaan muziek moeten luisteren met Lightning-oordopjes of een Bluetooth-headset die draadloos is. Apple levert EarPods met Lightning-aansluiting mee in de verpakking. Apple levert een gratis adapter (verloopstukje) voor bestaande 3,5mm oordopjes mee. Wanneer je gebruik wil maken van je eigen koptelefoon, dan kan dat met deze adapter.

Apple kondigde ook de draadloze ‘Airpods’ aan waarmee je draadloos muziek kan luisteren op je iPhone. De Airpods zijn draadloze oordopjes die met een stokje uit je oor steken. Ze worden niet meegeleverd bij de iPhone 7 en kosten €179 (vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland).

iPhone-7-AirPod

Dubbele camera alleen op iPhone 7 Plus

Vanaf de iPhone 7 gaan de 4,7-inch en 5,5-inch uitvoering meer van elkaar verschillen, wat betreft de camera in ieder geval. Beide toestellen krijgen een verbeterde 12-megapixel camera. De frontcamera is nu 7 megapixels (voorheen 5) waardoor je betere selfies kunt schieten. Tevens beschikt de camera over automatische beeldstabilisatie. De geheel nieuw ontworpen flitser zorgt voor vijftig procent meer lichtopbrengst. Ook het beeldscherm is vernieuwd en is scherper dan ooit.

De 4,7-inch iPhone 7 heeft een grotere lens gekregen, die aan de achterkant nog meer uitsteekt. De nieuw ontwikkelde 12-megapixelcamera heeft een nieuwe ISP (Image Signal Processor) in, die nog betere fotokwaliteit levert in slechts 25 milliseconden. Marketingtopman Phil Schiller noemt het “een supercomputer voor je camera”.

Abonnement

De iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera, waardoor je met dit toestel nóg betere foto’s kunt schieten. Het gaat om een groothoek- en telefotolens, waarmee je onder andere optisch kunt zoomen (tot 2x, softwarematig tot 10x). Via een knop op het scherm kun je wisselen tussen de groothoeklens en door twee keer te tappen activeer je de telefoto-lens. De bokeh-functie waarmee je een diepte-effect kunt creëren komt pas later beschikbaar als een aparte update voor iPhone 7 Plus-bezitters wordt gelanceerd door Apple. De iPhone 7 Plus krijgt een nieuwe instelling genaamd ‘portret’ voor het diepte-effect: gezichten zijn dan haarscherp en de achtergrond is bij deze functie vervaagd.

16GB verleden tijd: instapmodel is 32GB

Apple laat je bij de iPhone 7 kiezen uit 32GB, 128GB en 256GB geheugenopslag. Daarmee vervalt voor het eerst de karige opslagmogelijkheid van 16GB geheugen. Bij de iPhone 7 Plus is het werkgeheugen (RAM) dit maal uitgebreid tot 3GB, de reguliere iPhone 7 beschikt over 2GB RAM werkgeheugen. Het betekent dat multitasking en zware grafische toepassingen soepeler lopen op de iPhone 7 Plus, maar de uitbreiding was waarschijnlijk ook nodig om te zorgen dat de dubbele camera voldoende rekenkracht heeft om meerdere foto’s met elkaar te kunnen combineren.

De iPhone 7 is voorzien van een nieuwe processor, de A10-Fusion. Deze is voorzien van betere graphics dankzij een 6-core grafische chip. Het energieverbruik is daarbij sterk verminderd ten opzichte van de processor die in de iPhone 6S verwerkt zat: slechts 2/3e van de A9. De iPhone 7 en 7 Plus hebben de langste batterijduur ooit en gaan zoals gezegd gemiddeld 2 uur langer mee dan de iPhone 6S.

Goud

Verkrijgbaarheid

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vanaf 16 september verkrijgbaar zijn in de eerste groep landen, waar Nederland en België voor het eerst bij zitten! Als je als eerste de iPhone 7 in handen wil hebben, dan kun je op 9 september om 9:00 uur je pre-order plaatsen. Het is dus niet meer nodig om naar Duitsland of Frankrijk te gaan om als eerste de nieuwe iPhone te bemachtigen.

De prijs blijft hetzelfde als de iPhone 6s, het toestel is vanaf €769 te koop. De 128GB en 256GB uitvoeringen zijn zoals gebruikelijk €100 duurder. De Jet Black-uitvoering is alleen verkrijgbaar bij de twee duurste modellen met 128GB en 256GB geheugen. Alle uitvoeringen en bijbehorende prijzen vind je op de website van Apple. Op onze homepage kun je nu al de goedkoopste iPhone 7 abonnementen met elkaar vergelijken.

Rate this post

Geef een reactie