Concept

Apple zou op dit moment bezig zijn met het verbeteren van de geluidskwaliteit voor Apple Music. De geruchten vertellen ons dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een geheel nieuw audioformaat. De kwaliteit van het geluid zou enorm verbeteren, aangezien de audio binnenkort zal worden doorgevoerd via de Lightning-aansluiting.

Nieuw audioformaat nog niet zeker

Het audioformaat zou de audiomarkt totaal moeten vernieuwen, het formaat zou een sampelfrequentie van 96kHZ hebben, met een bitdiepte van 24 bits. Het is nog lang niet zeker of dit audioformaat ook daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden door Apple, aangezien de bekend Lightning-aansluiting maximaal een sampelfrequentie van 192kHZ kan verdragen. Het nieuws werd gemeld door de over het algemeen goed geïnformeerde Macokatara uit Japan.

Apple zou met deze stap, een betere positie in de markt krijgen. Het hoopt met door het verbeteren van het geluid, de verkoop van de iPhone en abonnementen voor Apple Music een duwtje in de juiste richting te geven. Het vernieuwde audioformaat moet samen met de iPhone 7 gelanceerd gaan worden, naar verwachting is dat in 2016.

Koptelefoons kunnen de prullenbak in

Als wij de eerdere geruchten moeten geloven, dan zal Apple afstand gaan doen van de 3,5mm-aansluiting op de iPhone. De oortjes en koptelefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn voor de iPhone, kunnen dan de prullenbak in. De iPhone 7 kent alleen een Lightning-aansluiting, hiervoor worden hoogstwaarschijnlijk nieuwe oortjes meegeleverd met de telefoon. Mochten de geruchten kloppen, dan zal de iPhone 7 smaller worden dan zijn voorgangers. Het zou ongeveer een millimeter schelen qua dikte.

Apple Music kent een stijgende lijn, momenteel gebruiken acht miljoen mensen de muziekdienst van Apple. Dat is een aanzienlijke groei, aangezien Apple Music nog geen jaar bestaat. Alleen de bekende streamingsdienst Spotify is op dit moment nog groter dan Apple Music.

Rate this post

Geef een reactie