iPhone 7 processor

De processor die wij kennen van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus worden gemaakt door de bedrijven Samsung en TSMC. Hier komt snel verandering aan, aangezien Apple op dit gebied meer langer zal gaan samenwerken met Samsung. De processor in de iPhone 7, zal uitsluitend gemaakt worden door het Taiwanese bedrijf TSMC. Dit nieuws is naar buiten gebracht door de bekende analisten Steven Pelayo en Lionel Lin.

De laatste twee uitgebrachte modellen van Apple, beschikken over een A9 processor. Deze processor wordt geproduceerd door TSMC en Samsung. Opvallend is het aandeel van Samsung in deze productie, het ontwikkelt bijna zeventig procent van de processors voor Apple.

Dunnere iPhone 7

TSMC is de laatste tijd bezig geweest met de ontwikkeling van een vernieuwde technologie. Deze technologie zou in lijn lopen met de visie van Apple, aangezien de chips dunner zullen worden gemaakt. Volgens de laatste geruchten is Apple zich erg aan het richten op het nog dunner maken van de iPhone. Het wil onder andere ook de 3,5mm-aansluiting gaan verwisselen met een Lightning-aansluiting, de nieuwe iPhone zou daardoor een millimeter kleiner worden gemaakt.

Niet alleen de chips in de iPhone zullen alleen door het Taiwanese-bedrijf worden ontwikkeld, ook de productie van de processors voor de iPad Pro komt uitsluitend in handen van TSMC. Het bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor de productie van de processor A8, waar Samsung eerder nog verantwoordelijk was voor de A6 en A7 processor. Een iPhone 7 abonnement afsluiten zal waarschijnlijk vanaf september 2016 mogelijk zijn.

Rate this post

Geef een reactie