Na de introductie van de iPhone 7 in 2016 lijkt 2017 het jaar te gaan worden van de iPhone 7s of de iPhone 8. Tot nu toe introduceerde Apple de iPhone S-reeks steeds een jaar na de introductie van een nieuwe variant. Het zou dus logisch zijn als Apple in 2017 een nieuwe iPhone S op de markt brengt. Analist Mark Moskowitz, werkzaam voor Barclays, denkt echter dat het nog lang niet zeker is dat de iPhone 7s de opvolger van de iPhone 7 wordt. Mogelijk gaat Apple direct over op de productie van een geheel nieuw toestel, de iPhone 8.

Helemaal ondenkbaar is deze gedachte van Moskowitz niet. Consumenten blijken steeds minder vaak bereid te zijn om een groot bedrag te betalen voor een nieuw toestel, waarvan de verbeteringen ten opzichte van oudere modellen beperkt zijn. Juist de toestellen uit de iPhone S-reeks werden vaak zeer beperkt verbeterd ten opzichte van het toestel wat een jaar eerder uitgebracht was. Anderzijds zou je kunnen redeneren dat de iPhone 7s ten opzichte van de iPhone 6s wel sterk verbeterd is! Voor consumenten die momenteel een iPhone 6s hebben met een aflopend abonnement, zou de iPhone 7s dus een prima toestel zijn.

Geruchten over de nieuwe iPhone 7s

Hoewel de iPhone 7 nog maar kortgeleden op de telefoonmarkt werd gebracht door Apple, is de geruchtenmachine over het nieuwe toestel al aardig op gang aan het komen. Veel geruchten zijn nog maar door een of twee bronnen aangehaald, waardoor de betrouwbaarheid van deze geruchten beperkt is. Toch verschenen een aantal van deze geruchten onlangs al in de landelijke media, wat aangeeft dat serieus rekening gehouden wordt met deze geruchten.

Het meest hardnekkige gerucht over de nieuwe iPhone 7s met abonnement heeft betrekking op de vorm van het toestel. Zo zou het toestel volgens anonieme bronnen van Macotakara een scherm van 5 inch hebben, wat net iets kleiner is dan de iPhone 6s Plus (5,5-inch display). Hiermee zou het scherm dus groter zijn dan het scherm van zijn voorganger, die in 2016 op de markt werd gebracht. Daarbij zou ook de camera van de nieuwe iPhone 7s veranderd worden.

In het toestel zou een dubbele camera worden ingebouwd, die vergelijkbaar is met de twee lenzen in de iPhone 7 Plus. Dit toestel beschikt echter, net zoals de voorgangers uit de afgelopen jaren, over een horizontale camera. In de nieuwe iPhone zou de Amerikaanse fabrikant voor een verticale camera hebben gekozen. De precieze reden voor deze keuze is nog niet bekend.

De iPhone 7 of de iPhone 7s met abonnement kopen?

Doordat er momenteel nog weinig bekend is over de iPhone 7s kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen een iPhone 7 en een iPhone 7s met abonnement. Wanneer je huidige toestel nog goed werkt is het raadzaam om deze voorlopig te blijven gebruiken. Niet alleen kun je zo wachten tot er meer bekend wordt over de nieuwste iPhone van Apple, ook zal de iPhone 7 met abonnement nog in prijs verlagen.

Mocht het blijken te kloppen dat de iPhone 7s met abonnement een betere camera krijgt, dan is dit toestel zeker het overwegen waard. De betere camera maakt het mogelijk om haarscherpe foto’s en video’s te maken tijdens een vakantie, een evenement, enzovoorts. Doordat consumenten hun smartphone steeds langer in hun bezit houden, kun je met een verbeterde camera in de iPhone 7s vele jaren vooruit.

Naast de verbeterde camera is het niet onwaarschijnlijk dat ook de processor van de nieuwste iPhone verbeterd zal worden. Hierdoor werkt het toestel sneller en is het mogelijk om meerdere applicaties tegelijkertijd te gebruiken. Als je het toestel enkel gebruikt om te bellen, het nieuws te lezen en berichten te versturen via Whatsapp of Facebook Messenger zal de snellere processor nauwelijks merkbaar zijn.

Voorafgaand aan de introductie van de iPhone 7 deden er verschillende geruchten de ronde over de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Voor veel smartphoneliefhebbers was het dan ook een teleurstelling dat deze functie nog niet in de iPhone 7 ingebouwd zat. Het is goed mogelijk dat de Amerikaanse smartphonefabrikant besluit om draadloos opladen wel in de iPhone 7s te implementeren. Deze functie heeft de toekomst en zal steeds vaker in smartphones gebruikt worden. Met een iPhone 7s met abonnement die draadloos kan worden opgeladen ben je dus ook over een paar jaar nog modern.

Kortom, het is de moeite waard om nog even te wachten met de aanschaf van een nieuw toestel. De iPhone 7s met abonnement biedt je naar alle verwachting een aantal interessante voordelen ten opzichte van de iPhone 7. Mochten de verbeteringen toch tegenvallen, dan kun je op een later moment alsnog besluiten om de iPhone 7s met abonnement te laten liggen en een iPhone 7 aan te schaffen. Dit toestel zal op dat moment flink in prijs verlaagd zijn door de komst van een nieuwe smartphone.

Een iPhone 7s met abonnement

Men verwacht dat de iPhone 7s rond oktober 2017 gepresenteerd zal worden, zoals dat ook bij de voorgaande modellen van de iPhone het geval was. Vaak wordt het nieuwste toestel van Apple niet direct in Nederland aangeboden, maar eerst alleen in Amerika en Europese landen anders dan Nederland. Pas enkele weken na de eerste verkoopronde in andere landen is de iPhone 7s met abonnement in Nederland verkrijgbaar.

Nederlandse providers bieden kort na de introductie van de iPhone vaak al verschillende abonnementen aan, die je pre-order kunt bestellen. Door een iPhone 7s met abonnement pre-order te bestellen ben je ervan verzekerd dat je het toestel direct in je bezit hebt als deze ook in Nederland verkocht wordt.

Kijk voor de aanschaf van een iPhone 7s met abonnement goed naar je huidige verbruik, om te bepalen welk abonnement het meest geschikt voor je is. Op onze website vind je de beste iPhone 7s met abonnement aanbiedingen, zodat je een goede vergelijking kunt maken tussen verschillende providers. Het is verstandiger om een iets te klein abonnement te kiezen, dan een te groot abonnement. Bij een klein abonnement is het namelijk mogelijk om je abonnement tijdens je abonnementsperiode te vergroten, als blijkt dat je veel te weinig belminuten, sms’jes en mobiele data hebt. Andersom is het niet mogelijk om een abonnement te verlagen, waardoor je bij een te groot abonnement maandelijks tegoed over zal houden. Dit is zonde, want bij de meeste providers kun je het overgebleven tegoed niet naar een volgende maand meenemen.

Bij de meeste iPhone 7s abonnementen dien je vooraf een klein bedrag te betalen voor de aanschaf van het toestel. De overige kosten voor de nieuwste iPhone zijn als een maandelijkse aflossing verwerkt in de abonnementsprijs. Des te lager je maandlasten voor het abonnement zijn, des te meer je vaak vooraf moet betalen.

Vergelijk verschillende iPhone 7s abonnementen

Het is sterk aan te raden om voor het bestellen van een iPhone 7s met abonnement verschillende abonnementen en providers met elkaar te vergelijken. Zo weet je precies welke provider het meest interessante aanbod heeft bij je verbruik. Daarbij bieden sommige providers aantrekkelijke aanbiedingen aan als je een nieuw abonnement afsluit. Denk aan extra mobiele data in de eerste maanden, korting op je abonnementsprijs tijdens het eerste half jaar, enzovoorts. Er zijn verschillende online vergelijkingstools waarmee je abonnementen onderling met elkaar kunt vergelijken. Kijk bijvoorbeeld in het overzicht van de iPhone 7s abonnementen op onze website!

Losse iPhone 7s met sim only bundel

Naast de mogelijkheid om een iPhone 7s met abonnement aan te schaffen na de introductie van dit toestel, kun je er ook voor kiezen om een losse iPhone 7s met een sim only bundel te combineren. Bij deze combinatie koop je het losse toestel vooraf en sluit je vervolgens een sim only bundel af. Het voornaamste voordeel aan een sim only bundel is de mogelijkheid om je abonnement geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Vooraf heb je de keuze uit verschillende hoeveelheden belminuten, sms’jes en mobiele data. Zo kun je de samenstelling van je sim only bundel naadloos laten aansluiten bij je huidige verbruik. Het nadeel aan deze combinatie vanzelfsprekend dat je vooraf een relatief grote investering moet doen. Het goedkoopste model van de nieuwste iPhone kost al snel vijf- tot zeshonderd euro. Dit neemt verder toe naarmate je een model met een groter intern geheugen kiest.

Een voordeel aan het los aanschaffen van de iPhone 7s is dat je deze vaak al eerder in je bezit hebt dan mensen die de iPhone 7s met abonnement bestellen. Je kunt de losse iPhone namelijk in het buitenland bestellen. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Duitsland, waar het toestel vaak als eerste wordt aangeboden. Zo hoef je niet te wachten tot de nieuwste iPhone ook in Nederland te koop is.

Tip: ruil je oude mobiele telefoon in als je een nieuwe iPhone bestelt! Vaak krijg je voor het inruilen van je oude toestel al snel vijftig tot honderdvijftig euro (afhankelijk van de leeftijd van het toestel). Vooraf kun je op internet opzoeken hoeveel je oude toestel momenteel nog waard is.