Sinds een aantal jaar geeft Apple naast het standaardmodel van de nieuwste iPhone een Plus-variant uit. De iPhone Plus-reeks bestaat uit toestellen die net iets groter zijn dan het standaardformaat iPhone, maar aan de binnenzijde over nagenoeg dezelfde hardware beschikken. Na de komst van de iPhone 7 Plus in 2016 is het niet onwaarschijnlijk dat Apple in 2017 met de iPhone 7s Plus naar de Europese smartphonemarkt zal komen. Toch is niet iedereen het met deze gedachte eens! Barclays-analist Mark Moskowitz liet bijvoorbeeld optekenen dat hij verwacht dat Apple de iPhone 7s Plus met abonnement over zal slaan in 2017.

Volgens verschillende onderzoeken zouden consumenten steeds minder snel geneigd zijn om te investeren in een toestel, waarvan de verbeteringen ten opzichte van het model uit een jaar eerder minimaal zijn. Vaak werden de toestellen van Apple uit de S-reeks nauwelijks verbeterd ten opzichte van de toestellen die een jaar daarvoor werden uitgebracht. Om lage verkoopcijfers te voorkomen zou Apple dus kunnen overwegen om direct over te gaan op de verkoop van de iPhone 8 Plus in 2017. Andersom zou je kunnen zeggen dat de iPhone 7s Plus met abonnement verschillende interessante voordelen biedt aan consumenten die momenteel nog een iPhone 6s Plus in hun bezit hebben. Naar alle verwachting wordt het nieuwe toestel uit de iPhone Plus-reeks in oktober 2017 op de markt gebracht door Apple.

Geruchten over de nieuwe iPhone 7s Plus

Hoewel de introductie van de nieuwste iPhone nog even op zich laat wachten, zijn er al heel wat geruchten ontstaan over dit toestel. Veel geruchten zijn tot nu toe steeds door een of twee bronnen aangehaald, waardoor de betrouwbaarheid en waarschijnlijkheid van veel geruchten zeer beperkt is. Een van de meest hardnekkige geruchten, waarover inmiddels ook in de landelijke media geschreven werd, is het feit dat de iPhone 7s Plus zou worden uitgevoerd met een verticale camera. De precieze reden van Apple om voor een verticale, in plaats van een horizontale camera te kiezen wordt niet genoemd.

De dubbele camera’s die in de nieuwste modellen van de iPhone geïntegreerd zullen worden zijn te vergelijken met de twee lenzen die momenteel al gebruikt worden in de iPhone 7 Plus uit 2016. Ten opzichte van de iPhone 6s Plus zou de iPhone 7s Plus met abonnement dus aanzienlijk scherpere foto’s en video’s maken. Dit kan een reden zijn om voor dit toestel te kiezen na de introductie hiervan.

Ook zeggen analisten dat er inmiddels honderd miljoen OLED-schermen zijn besteld door Apple. Deze schermen zou vanaf begin 2017 door Samsung geleverd worden en zijn bestemd voor de nieuwste iPhone, als we de geruchten mogen geloven. Opvallend is dat deze OLED-schermen alleen geleverd zouden worden als 5,5-inch displays. Dit zou erop kunnen duiden dat alleen de iPhone 7s Plus met abonnement van een OLED-display wordt voorzien. Deze schermen hebben nog diepere kleuren en een helderder beeld dan de huidige modellen van de iPhone heeft.

Tot slot werd er in 2016 al druk gespeculeerd over de functie om de in dat jaar uitgebrachte iPhone 7 draadloos te kunnen opladen. Inmiddels weten we dat deze functie niet in dit toestel geïntegreerd is, wat voor veel smartphoneliefhebbers een teleurstelling was. Anderzijds zou je kunnen redeneren dat de kans erg groot is dat Apple deze functie wel in de nieuwste iPhone zal implementeren. Hiermee loopt Apple voor op veel concurrenten, die deze functie nog niet aanbieden.

Een iPhone 7 Plus of iPhone 7s Plus met abonnement kiezen?

Consumenten die momenteel aflopend abonnement bij hun iPhone 6s Plus hebben komen in 2017 voor een lastige keuze te staan. Kies je voor een iPhone 7 Plus uit 2016, of een iPhone 7s Plus met abonnement uit 2017? Vooralsnog is het sterk aan te raden om geduldig te wachten tot er meer duidelijkheid komt over de precieze specificaties van de iPhone 7s Plus met abonnement. Als dit toestel inderdaad draadloos op te laden is, zou dat de iPhone 7s Plus met abonnement aantrekkelijker kunnen maken dan de iPhone 7 Plus. Met deze functie beschik je ook over een paar jaar namelijk nog over een moderne mobiele telefoon.

Voor de verbeterde camera hoef je het waarschijnlijk niet te doen, omdat deze volgens de geruchten nagenoeg overeenkomt met de camera uit het vorige model in de iPhone Plus-reeks. Het is natuurlijk nog maar de vraag of de geruchten over de camera in deze nieuwe iPhone kloppen. Het zou namelijk ook kunnen dat Apple de nieuwste versie van de iPhone Plus wel van een verbeterde camera zal voorzien.

Naast de verbeterde camera en de mogelijkheid tot het draadloos opladen van de iPhone 7s Plus met abonnement zullen er verschillende kleine verbeteringen worden doorgevoerd. Denk aan een versnelde processor, waarmee applicaties sneller zullen werken. Voor consumenten die hun toestel enkel gebruiken voor applicaties als Whatsapp en Facebook zal deze verbetering echter nauwelijks merkbaar zijn.

De iPhone 7s Plus met abonnement aanschaffen

Als je besluit om een iPhone 7s Plus met abonnement aan te schaffen, heb je de keuze uit tal van verschillende abonnementen. Vrijwel iedere Nederlandse provider zal rond de introductie van de nieuwste iPhone een bijpassend abonnement aanbieden. Let erop dat de iPhone 7s Plus met abonnement eerst alleen in de Verenigde Staten en Europese landen anders dan Nederland aangeboden zal worden. Dit was in de afgelopen jaren ook het geval bij de introductie van een nieuwe iPhone. Pas enkele weken na de introductie van de nieuwste iPhone wordt deze ook in Nederland aangeboden.

Het is aan te raden om de iPhone 7s Plus met abonnement pre-order te bestellen bij een provider. Zo ben je ervan verzekerd dat je het toestel als een van de eerste Nederlanders in je bezit hebt. Kort na de introductie van het toestel zal de verkoop erg hard gaan, waardoor het toestel doorgaans al na enkele dagen uitverkocht is. Door het toestel pre-order te bestellen voorkom je dat je enkele weken moet wachten.

Bij het afsluiten van een iPhone 7s Plus abonnement is het belangrijk om een abonnement te kiezen die aansluit bij je huidige verbruik. Kijk daarom vooraf hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je momenteel verbruikt op maandbasis. Kies liever voor een iets te klein abonnement, dan een te groot abonnement. Bij een te klein abonnement is het namelijk mogelijk om je abonnement gedurende de abonnementsperiode te verhogen, terwijl je een te groot abonnement niet kunt verlagen. Zo blijf je maandelijks met tegoed zitten, wat je niet mee kunt nemen naar een volgende maand. Dit is zonde van je geld!

Vergelijk verschillende iPhone 7s Plus abonnementen met elkaar

Op onze website vind je een handig overzicht van de beste iPhone 7s Plus abonnementen van dit moment. Door de abonnementen van verschillende providers met elkaar te vergelijken vind je altijd een abonnement die het beste aansluit bij je huidige verbruik. Naast de mogelijkheid om de aanbiedingen van providers te vergelijken, kun je providers zelf ook vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar de flexibiliteit die providers bieden bij het samenstellen van een abonnement voor je iPhone 7s Plus.

Tip: let goed op het type aanbiedingen die providers aanbieden! Bij de ene provider krijg je in de eerste maanden van je contract bijvoorbeeld extra mobiele data, terwijl andere providers korting bieden op je maandlasten. Het is van je verbruik afhankelijk welke korting het meest geschikt voor je is.

Een losse iPhone 7s Plus met sim only bundel kopen

Naast de mogelijkheid om een iPhone 7s Plus met abonnement aan te schaffen kun je er ook voor kiezen om een losse iPhone 7s Plus te kopen. Een losse iPhone kun je combineren met een sim only bundel, waarmee je maandlasten veel lager komen te liggen dan bij een iPhone 7s Plus met abonnement. Andersom dien je vooraf een grote investering te doen bij de aanschaf van het losse toestel.

Tip: ook bij een iPhone 7s Plus met abonnement moet je soms een deel van de kosten voor het toestel vooraf betalen! Veel consumenten vergeten dit, waardoor een iPhone 7s Plus met abonnement soms minder aantrekkelijk is dan het lijkt.

Om de investering in de losse iPhone 7s Plus kleiner te maken kun je ervoor kiezen om je huidige toestel in te ruilen. Bij veel consumenten belandt hun oude mobiele telefoon in de kast, waardoor deze snel aan waarde zal verliezen. Door het toestel in te ruilen krijg je al snel vijftig tot honderdvijftig euro korting op je nieuwe toestel. De precieze waarde van je huidige toestel is afhankelijk van de staat van het toestel en de leeftijd hiervan. Er zijn verschillende websites waarop je de waarde van een gebruikt toestel kunt controleren.

Net als bij een iPhone 7s Plus met abonnement is het ook bij een sim only bundel raadzaam om de verschillende sim only bundels met elkaar te vergelijken. Het voordeel aan een sim only bundel is dat je deze geheel naar eigen inzicht samen kunt stellen vooraf. Je kunt dus precies genoeg belminuten, sms’jes en mobiele data in je abonnement opnemen om de maand rond te kunnen komen zonder buiten je bundel te gaan. Zo houd je nooit tegoed over aan het eind van de maand.