Apple iPhone 7

De iPhone 7 veroorzaakt meer straling dan zijn voorganger; de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Dat blijkt uit meetgegevens die deze week door Apple zelf zijn gepubliceerd. Die gegevens leiden nu in verschillende Duitse kranten en media tot waarschuwingen aan de Duitse consument. Zo ‘adviseren’ enkele media om de iPhone niet bij het oor te houden. Maar eigenlijk is er niet zoveel aan de hand, aldus Apple. De stralingswaarden van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus liggen weliswaar hoger, maar voldoen aan de normen die in Europees verband zijn vastgesteld.

Radiogolven iPhone 7

Om te kunnen bellen en internetten, bevat de iPhone 7 een radio die radiogolven uitzendt en ontvangt van de zendmasten van telecomproviders, zoals KPN in Nederland. De blootstelling aan deze radiofrequente golven wordt gemeten in een SAR-warde (afkorting van Specific Absorption Rate). Deze waard weerspiegelt hoeveel energie er door het lichaam wordt opgenomen als deze zich in een elektromagnetisch veld bevindt. Als de waarde te hoog is, dan warmt het lichaam op. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan volgens het Antennebureau, onderdeel van de Rijksoverheid. Om dit te voorkomen zijn deze SAR-waardes vastgesteld door het ICNIRP, een internationale groep onafhankelijke wetenschappers en specialisten.

SAR-waarde van de iPhone

Volgens de meetgegevens die Apple heeft gepubliceerd komen de SAR-waarden voor zowel de iPhone 7 als 7 Plus uit op ongeveer 1,2 W/kg. Het limiet ligt op 1,6 W/kg. Die waardes zijn hoger in vergelijking met de iPhone 6s, maar dus niet zo hoog dat het mogelijk gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Mocht je echt het idee hebben dat het schadelijk is om de iPhone dicht bij het lichaam te houden, kun je er voor kiezen om de iPhone iets van het oor te houden tijdens het bellen. Uiteraard kun je ook er voor kiezen om via een koptelefoon of de luidspreker te bellen. Als je dat niet doet, wil het dus niet zeggen dat je aan te hoge waarden wordt blootgesteld. Wanneer de telefoon verder dan 5mm is verwijderd van het lichaam, krijg je maar zeer weinig straling binnen. Wanneer je dus je telefoon naast je kussen legt tijdens het slapen, is er niets aan de hand.

Rate this post

Geef een reactie