iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft in een bericht aan investeerders voorspeld dat iPhone 7 verkopen al hun piek hebben bereikt. De doorgaans goed ingevoerde analist denkt dat de verkopen van de iPhone 7 de komende maanden tegen zal vallen voor Apple.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus werden begin september aangekondigd door Apple. Beide vlaggenschepen zien er nagenoeg hetzelfde uit als hun voorgangers (de iPhone 6S en iPhone 6), maar onder de motorkap heeft Apple toch het een en ander veranderd. Zo zijn beide toestellen voorzien van een uitstekende camera aan zowel de voor- als achterzijde, zijn beide toestellen voorzien van een A10-Fusion Chip, zijn ze waterdicht en verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Zowel de camera als de processor zijn momenteel de krachtigste op de smartphone-markt. De iPhone 7 Plus heeft zelfs een dubbele camera gekregen. Toch lijken deze verbeteringen de consument niet geheel overtuigd te hebben.

iPhone 7 Silver

Verkopen zijn al gepiekt

Analist Ming-Chi Kuo denkt dus dat de verkopen 2 maanden na de aankondiging al een piek hebben bereikt, en dat het aantal verscheepte toestellen de komende periode dus niet op zal lopen. Volgens de analist komt dat doordat we weten dat Apple volgend jaar een innovatief model zal introduceren met een geheel nieuw ontwerp. Gezien de hoge prijzen van iPhone-toestellen is het lastig om nu een iPhone 7 te kopen terwijl je weet dat over minder dan een jaar een nieuw model wordt gelanceerd die wel revolutionair genoemd kan worden.

iPhone 8

Apple is namelijk van plan om een scherm te gebruiken die de gehele voorkant van de volgende iPhone bedekt. Hierdoor verdwijnt de home-knop. Bovendien weet de iPhone 7 niet echt veel voordelen te bieden ten opzichte van de iPhone 6S, zeker niet voor de gemiddelde consument die niet om specificaties geeft en het verschil in foto’s niet duidelijk merkt.

Over het gehele jaar voorspelt de analist dat Apple opnieuw zal moeten rekenen op teruglopende verkopen. Hetzelfde zal waarschijnlijk gelden in het jaar 2017. Volgens Ming-Chi Kuo komt dit grotendeels door de sterke concurrentie in China, waar consumenten steeds vaker voor goedkopere Chinese merken kiezen.

Rate this post

Geef een reactie