Beeldscherm 7

Met de naderende introductie van de iPhone 7 komt de geruchtenmachine omtrent het nieuwe toestel van Apple al aardig op gang. Een van de geruchten die op verschillende plekken genoemd wordt is de introductie van een doorlopend scherm, in de vorm van een edge-to-edge display. Apple zou niet de eerste telecomfabrikant zijn met een dergelijk scherm, omdat eerder ook Samsung een soortgelijk toestel op de markt bracht.

Edge-to-edge display

Mocht Apple bij de introductie van de iPhone 7 daadwerkelijk gekozen blijken te hebben voor een edge-to-edge display, dan verdwijnt de kenmerkende rand onder en boven het scherm van de iPhone. In deze rand zaten tot dusver de microfoon, de camera en de touch id-sensor van Apple verwerkt, wat bij een edge-to-edge display in het scherm zelf verstopt zal zitten. Met een dergelijk display wordt het scherm aanzienlijk groter, zonder dat het toestel van grotere afmetingen moet worden voorzien. Naar verwachting heeft de iPhone 7 een 4,7 inch-scherm, net zoals zijn voorganger. Het scherm van de iPhone 7 Plus zou een 5,5 inch-scherm betreffen.

Mogelijk wordt het scherm van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zelfs iets kleiner, dan dat van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De populariteit van de iPhone SE heeft bewezen dat consumenten ook genoegen nemen met een iets kleiner scherm.

Glazen achterkant en OLED-scherm

Met de introductie van een nieuwe voorkant, zal mogelijk ook de achterkant van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus voorzien worden van een update. Zo doen geruchten de ronde dat beide toestellen een glazen achterkant krijgen, waarmee de aluminium behuizing verdwijnt. Juist de stevigheid van de aluminium behuizing was voor veel consumenten een reden om voor een iPhone te kiezen.

Het scherm aan de voorzijde zal in het geval van een doorlopend scherm naar alle waarschijnlijkheid een OLED-scherm worden.

Rate this post

Geef een reactie