iPhone 7 abonnement

Geruchten omtrent Apple zijn er genoeg, bijvoorbeeld over de geluidskwaliteit en een mogelijk waterdichte iPhone 7, maar sommige geruchten zetten direct kwaad bloed bij de fans. Afgelopen week kwam naar buiten dat de iPhone 7, mogelijk geen koptelefoonaansluiting zou bevatten. De Apple-fans konden dit moeilijk verteren, maar is deze aanpassing nu werkelijk zo slecht?

Schrappen van de koptelefoonsluiting bij de iPhone 7

Als wij het de Japanse website Macotakara’op moeten geloven, dan zal de iPhone 7 geen 3,5mm jack meer hebben. Enkele betrouwbare bronnen zouden dit hebben aangegeven bij de website. Deze verandering zou een grote impact hebben op de grote van de mobiele telefoon. De iPhone 7 zou zonder de koptelefoonaansluiting, een millimeter dunner worden dan de iPhone 6S.

Negatieve punten

Sommige fans gaven direct aan, dat het een slechte zaak zou zijn. De stap om een koptelefoon aan te sluiten zonder de jack, kan bij verschillende personen voor problemen zorgen. iPhone 7-gebruikers dienen dan een koptelefoon aan te sluiten door middel van een Lightning-kabel of via bluetooth. Bij de ontwikkeling kunnen grote hoeveelheden aan oortjes en koptelefoons de prullenbak in. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een adapter, eentje die de jack kan converteren naar Lightning. De kans dat deze adapters dan direct verkrijgbaar zijn in de Apple Store, die is natuurlijk heel erg groot. Hoeveel mensen zitten op deze ‘dure’ ontwikkeling te wachten?

Waarom veranderen?

Wij willen onze lezers wel op het hart drukken, dat het hier om een gerucht gaat. Dit nieuws is niet bevestigd door Apple en de vraag is of dat nog wel gaat gebeuren. De iPhone 7 zal volgend jaar in de winkels verkrijgbaar zijn. Mocht Apple toch voor deze ontwikkeling kiezen, dan zou dat niet als een verrassing komen. Bij alle iPhones die de afgelopen vier jaar zijn uitgekomen, kregen de kopers een paar Apple EarPods meegeleverd. De kans bestaat dat Apple hierin wil ontwikkelen, door een nieuw paar oortjes uit te brengen. En Apple kennende, moet dat de hele markt op zijn kop gaan zetten.

Er zijn signalen dat het bericht op waarheid berust. Voornamelijk door de laatste overnames van Apple, het heeft zowel Beats Electronics aangekocht als Apple Music gelanceerd. Bij de Made For iPhone-campagne worden al enige tijd koptelefoons aangeboden met een Lightning-kabel. Philips speelde hier handig op in en bracht de M2L Fidelio koptelefoon op de markt.

Positieve punten

Apple maakt geen rotzooi en zal dat ook zeker gaan doen bij deze ontwikkeling. De koptelefoons die over een Lightning-poort beschikken, zorgen voor een dunnere smartphone. De kwaliteit is drastisch verbeterd, aangezien de Lightning-aansluiting direct koppelt met de stroombron. Op deze manier zal er een digitale verbinding worden gemaakt tussen de bron en de speakers.

Voor de echte audiofreaks is het een hele vooruitgang. Het toekomstbeeld schetst zelfs dat het niveau van de noise-cancelling kan worden bijgesteld door de gebruiker.

Gaat Apple ervoor?

Apple is wel gek op een uitdaging en loopt graag voorop in ontwikkelingen. Het is dan ook eerder voorgekomen dat het een uitgang bijwerkt of verwijderd. Ondanks deze grote veranderingen, zijn wij hier inmiddels aan gewend geraakt. Het is ook niet de vraag of Apple zal gaan overstappen, de vraag is alleen wanneer dat zal gebeuren. Het grootste minpunt is de markt van koptelefoons met een Lightning-aansluiting, deze is nog erg smal. Maar Apple gaat voorop in veranderingen en vernieuwingen, het zou dus zomaar eens kunnen gaan gebeuren in 2016! Overweeg jij ook een iPhone 7 abonnement af te sluiten? Rond de release zal alles duidelijk worden omtrent deze geruchten en kun je de knoop direct doorhakken!

Rate this post

Geef een reactie