iphone 7

Ieder jaar brengt Apple een nieuwe telefoon uit die ook ieder jaar weer sneller en dunner is. Daarnaast worden er vaak nieuwe functies aan de telefoon toegevoegd. Ook in 2016 komt Apple met een nieuwe telefoon, de iPhone 7. De geruchtenmolen is al volop aan de gang en er zijn dan ook al veel specificaties en verwachtingen onthuld. Zo zou onder andere de camera verbeterd worden, is de processor sneller en wordt de iPhone 7 nog dunner. De iPhone 7 wordt naar verwachting in september 2016 uitgebracht. De telefoon is dan enkele weken later los of in combinatie met een iPhone 7 abonnement in Nederland te verkrijgen.

iPhone 7 abonnement

Dunnere behuizing

Ieder jaar weer weet Apple de iPhone in een dunnere behuizing te gieten. Ook voor de iPhone 7 zijn deze plannen er. De behuizing zou maximaal 6,5 millimeter dik zijn. Hierdoor is er geen plaats meer voor de 3,5 millimeter hoofdtelefoon aansluiting. Het zou dan niet meer mogelijk zijn een hoofdtelefoon met de gebruikelijke 3,5 millimeter kabel aan te sluiten. Apple wil deze aansluiting vervangen door gebruik te maken van de Lightning-connector. De eerste hoofdtelefoons die van deze connector gebruik maken zijn nu al verkrijgbaar. Ook wil Apple zich meer richten op draadloze hoofdtelefoons. De iPhone 7 krijgt dezelfde afmeting als de iPhone 6s. Dit gaat ook op voor de iPhone 7 Plus die net zo groot is als de iPhone 6s Plus.

3D Touch

Met de vorige iPhone introduceerde Apple de zogenoemde 3D Touch functie. Deze functie houdt in dat je door middel van harder of zachter op het scherm van de telefoon te drukken er verschillende acties naar voren komen. Wanneer je harder op het scherm drukt, krijg je een andere actie te zien, dan wanneer je het scherm licht aanraakt. Zo is er met één enkele beweging veel meer functies te bereiken. Aangezien deze functie in 2015 voor het eerst werd aangetroffen op de iPhone, waren vooral veel app ontwikkelaars hier nog niet op voorbereid. Zo hadden in het begin alleen de Apple apps echt profijt van de 3D Touch functie. De verwachting is dat een jaar later er wel veel app bouwers zijn die deze functionaliteit hebben omarmd en hun eigen apps van de nodige functies voorzien die gebruik maken van 3D Touch. Zo zijn er veel meer opties te bedenken die gebruik maken van 3D Touch en komt deze functie echt van de grond.

Waterdicht

Naar verluid heeft Apple plannen om de iPhone 7 waterdicht te maken. Met de vorige telefoon zou Apple hier al een eerste begin mee hebben gemaakt. Daar zijn alle fysieke knoppen al omgeven door een rubberen rand. Hierdoor komt er ook minder stof in de telefoon.

iPhone 7 waterdicht

USB-C connector

Een ander hardnekkig gerucht is dat Apple afscheid wil nemen van de Lightning-connector en dat nieuwe USB-C connector in de plaats komt. Apple maakt nu al gebruik van deze USB-C connector in de nieuwste MacBook. Het grootste kenmerk van deze connector is dat het geen boven of onderkant heeft. Zo plaats je de lader altijd op de juiste manier in de iPhone 7.

A10 processor

iPhone 7 processorIn de huidige iPhone 6S wordt gebruik gemaakt van de A9 processor. Deze werd geproduceerd door TSMC in samenwerking met Samsung. Na de lancering van de 6S werden er opvallende verschillen geconstateerd tussen de processor chips van deze twee fabrikanten. Hierbij werd de processor van TSMC als de betere getest. Onder andere de accuduur van een telefoon met de TSMC chip was langer. Nu Apple de A10 processor nog dunner wilt hebben zou Samsung deze technologie niet aan kunnen. De Taiwanese fabrikant TSMC kan Apple wel deze A10 processor leveren en zou daardoor de enige fabrikant zijn die de gehele productie van de A10 processor voor zijn rekening neemt. De A10 processor wordt vergezeld door de M10 coprocessor. Deze M10 processor wordt voornamelijk gebruikt als bewegingsprocessor. Doordat deze processor verbeterd is maakt dit de weg vrij voor nieuwe functies bij allerlei verschillende apps.

Langere accuduur

Doordat de hardware binnen in de iPhone, waaronder de A10 processor en M10 coprocessor, sterk verbeterd zijn is dit ook bevorderlijk voor de accuduur. Doordat deze processoren efficiënter en sneller werken heeft dit een positief effect op de accuduur. Hierdoor kun je langer doen met een vol geladen iPhone 7. Ook de nieuwe versie van iOS, iOS 10, heeft een positieve invloed op de accuduur. Apps zijn daarin verbeterd, waardoor ook zij slimmer omgaan met de hardware en daardoor ook minder aanspraak maken op de accu.

Afscheid van fysieke home-knop

Met de iPhone 7 heeft Apple het plan om afscheid te nemen van de kenmerkende fysieke home-knop die al sinds de eerste iPhone op het toestel zit. Apple zou dit willen vervangen door de knop te integreren in het scherm. Ook de functie voor touch-id, waarmee je het scherm eenvoudig met je vingerafdruk ontgrendelt, zou in het scherm worden geïntegreerd. Bijkomend voordeel is dat de schermgrootte hierdoor ook vergroot wordt.

Beeldscherm 7

Touch-id

Sinds een aantal jaar kun je de iPhone ontgrendelen door middel van je eigen vingerafdruk. Waar dit bij de eerste versie nog wel eens stroef verliep, wordt vooral bij de 7 groot ingezet op deze touch-id functie. Zoals eerder aangegeven zou de sensor voor je vingerafdruk niet meer in de fysieke home-knop zitten, maar in het scherm. Daarnaast wordt ook de sensor zelf onder handen genomen. Voornamelijk om de snelheid van de sensor te vergroten. Hierdoor merk je bijna niet meer dat je de telefoon ontgrendelt, en kun je gelijk aan de slag met de telefoon. Ook tijdens het gebruik van apps heb je bijna niet meer in de gaten dat gebruik gemaakt wordt van touch-id. Er zijn behoorlijk wat apps waarbij je de optie krijgt om in te loggen door middel van je vingerafdruk in plaats van een cijfercode. In de meeste gevallen is touch-id nu al de snellere optie, met de 7 is het verschil helemaal vergroot. Touch-id is dan de snelste manier om in te loggen.

Saffierscherm

Ook het scherm van de iPhone 7 wordt aangepast door Apple. Het bedrijf zou voor het scherm gebruik willen maken van saffier. Dit materiaal is niet alleen krasbestendig, maar ook zeer sterk. Apple maakt op dit moment al gebruik van saffier in de huidige apparaten. Zo is onder andere de touch-id scanner van saffier gemaakt, net zoals de cameralens van de iPhone 5S en 6. Ook het scherm van de Apple Watch is gemaakt van saffier. Naar verluidt is saffierglas tot drie keer sterker dan het huidige Gorilla Glass en maar liefst tien keer sterker dan normaal glas waar je raam van gemaakt is.

Betere samenwerking met Apple Watch

Apple heeft ook verschillende functies in de iPhone 7 ingebouwd waardoor de telefoon beter kan communiceren met de Apple Watch.

iOS 10

Traditiegetrouw komt elke nieuwe iPhone ook met een versie van de iOS software. Voor de iPhone 7 wordt dit iOS 10. Ook het besturingssysteem wordt dan verbeterd en voorzien van nieuwe functies en features. De eerste details over iOS 10 worden verwacht in juni 2016. Apple organiseert dan de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Bij dit evenement wordt al een aantal jaren de nieuwe iOS versie gepresenteerd en uit de doeken gedaan.

Draadloos laden

Andere fabrikanten experimenteren al met de functie om de telefoon draadloos te laden. Ook de iPhone 7 zou naar verwachtingen worden voorzien van de optie om draadloos de accu op te laden. Apple heeft hiervoor nieuwe technologie ontwikkeld. Voor het draadloos laden heb je wel een aparte lader nodig, waar je de telefoon oplegt. Deze functie komt ook handig van pas als je een hoofdtelefoon in de usb-ingang hebt geplaatst. Zo kun je alsnog je toestel opladen.

Werkgeheugen en opslag

In 2015 heeft Apple voor het eerst sinds lange tijd het werkgeheugen van de iPhone verhoogt van 1 gigabyte naar 2 gigabyte. Voor de iPhone 7 ligt het in de lijn der verwachting dat in ieder geval de normale 7 evenveel werkgeheugen krijgt. Voor het grotere broertje, de iPhone 7 Plus, wordt gesproken over 3 gigabyte werkgeheugen. Er wordt zelfs gesproken over standaard 4 gigabyte voor beide modellen. Daarnaast is er veel discussie over de grootte van het opslag geheugen. De huidige lijn iPhone’s is verkrijgbaar in de uitvoeringen met 16, 64 of 128 gigabyte opslag. Vooral de versie met 16 gigabyte opslag ligt ter discussie, dit zouden de gebruikers veel te weinig vinden. Het is daarom goed denkbaar dat vanaf de iPhone 7 de minimale opslag 32 gigabyte wordt. Je hebt dan dus de keuze uit 32GB, 64GB of 128GB.

Uitvoeringen

Het is te verwachten dat ook de 7 in vier verschillende kleuren is te bestellen. Zo zijn er de bekende kleuren spacegrijs, zilver en goud. Vorig jaar is daar roségoud aan toegevoegd. Ook de 7 wordt geproduceerd in deze vier kleuren. Zo is er voor iedere iPhone liefhebber de geschikte kleur.

Camera

Zoals bij vrijwel iedere nieuw iPhone is ook bij de 7 de camera onder handen genomen. De camera moet door alle verbeteringen veel beter worden dan die van de 6S. Zo beschikt de nieuwe camera over meer megapixels dan de huidige telefoon, wat de beeldkwaliteit van foto’s en video’s aanzienlijk vergroot. Ook moet de software achter de camera verbeterd zijn. Hierdoor is onder andere beeldstabilisatie mogelijk bij de camera. Uiteraard is het ook bij de 7 mogelijk om video’s in 4K kwaliteit te maken. Een video in het 4K formaat kent een resolutie van 4096 bij 2160 pixels. Dit is ongeveer vier keer zoveel als de normale High Definition kwaliteit. Hierdoor is de weergave veel natuurlijker en scherper.

Concept

iPhone 7 abonnement: Moet je er op wachten?

Ten slotte gaan er nog diverse andere verwachtingen en features de ronde waarvan de 7 zou zijn voorzien. Zo zou het kunnen dat de wifi-antenne onder handen wordt genomen. Hierdoor moet deze vooral efficiënter te werk gaan en ook hogere snelheden aankunnen. Ook de grafische chip zou worden verbeterd, waardoor deze een heel stuk sneller wordt. Dit is vooral goed nieuws voor de hevige gamer op de iPhone. Games laden hierbij niet alleen een stuk sneller, maar spelen ook veel vloeiender en natuurlijker. Dit biedt goede opties voor game ontwikkelaars. Zij kunnen hun games hierdoor vele malen verbeteren, waardoor het speelplezier wordt vergroot.

Er zijn dus nogal wat verwachtingen en geruchten die de ronde doen. Wat zeker is, is dat de 7 sneller werkt dan de vorige telefoon en ook veel verbeterde functies aan boord heeft. Eén ding wat hetzelfde zal zijn is de prijs. De vanaf prijs zal dan ook net als altijd 749 euro zijn. Een iPhone 7 abonnement zal even duur zijn als de huidige abonnementen met het nieuwste model van Apple. Met een interessante aanbieding kan dit vaak nog erg in de prijs schelen.

Rate this post

Geef een reactie