iphone 7 plus

Sinds een aantal jaar presenteert Apple niet één nieuwe telefoon, maar twee modellen van het nieuwste vlaggenschip. Naast de normale iPhone, wordt tegelijkertijd de Plus versie uitgebracht. Net zoals de iPhone 7 wordt ook de iPhone 7 Plus in september 2016 verwacht. Allereerst zijn de telefoons dan in de Verenigde Staten en Duitsland te verkrijgen, enkele weken later is de iPhone 7 Plus ook in Nederland te verkrijgen. Zowel los als in combinatie met een iPhone 7 Plus abonnement. Waarschijnlijk zal een abonnement met de iPhone 7 Plus wat duurder zijn dan een iPhone 7 abonnement.

De verwachting is dat de iPhone met de 7 Plus een nieuw design krijgt. Dit is vooral gebaseerd op het verleden, waarbij elke telefoon na de S variant werd voorzien van een nieuw uiterlijk. Zo gaan er sterke geruchten de rondte dat de iPhone 7 Plus dunner dan ooit wordt met een dikte van 6,5 millimeter. De kans bestaat dat de iPhone 7 Plus iets dikker wordt dan de iPhone 7. Dit heeft vooral gevolgen voor de welbekende aansluiting voor de hoofdtelefoon.

Verdwijnen van hoofdtelefooningang

Door de dunnere behuizing van de iPhone 7 Plus is er geen plaats meer voor de 3,5 millimeter aansluiting voor de hoofdtelefoon. Apple zou dit probleem op willen lossen door de audio uit de Lightning connector te laten verlopen. Zo kun je alsnog een hoofdtelefoon aansluiten, maar dan in dezelfde ingang als voor het oplaadsnoer. Om gebruikers van de nieuwe iPhone 7 Plus soepel over te laten stappen op de nieuwe telefoon zou Apple een converter meesturen. Zo kun je de oude hoofdtelefoon toch via een verloopstekker aansluiten op de nieuwe ingang. Ook is de verwachting dat er zoals altijd Apple oordopjes worden meegegeven, deze zouden dan wel gelijk voorzien zijn van de nieuwe aansluiting.

USB-C aansluiting

Of de huidige Lightning connector nog terugkomt in de iPhone 7 Plus is ook nog maar de vraag. De nieuwe standaard zou een USB-C aansluiting worden. USB-C is gebaseerd op de mini-usb aansluiting, maar heeft hetzelfde kenmerk als de Lightning connector. Dit kenmerk is namelijk dat de connector geen onder- of bovenkant heeft, hierdoor plug je het snoer er altijd gelijk op de juiste manier in de connector. Daarnaast zou USB-C ook sneller kunnen laden en kunnen er in de toekomst nog meer functionaliteiten aan worden toegevoegd.

Draadloos laden

Een ander gerucht wat steeds sterker naar voren komt is de mogelijkheid tot draadloos laden bij de iPhone 7 Plus. Om de iPhone draadloos te kunnen laden heeft Apple een nieuwe technologie moeten ontwikkelen die in de iPhone 7 zou zijn verwerkt. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van de speakers en microfoons die het draadloos laden mogelijk maken.

Snellere processor

Zoals eigenlijk elk jaar de snelheid van de processor wordt verhoogd door Apple gebeurt dat ook bij de iPhone 7 Plus. De A9 processor wordt vervangen door de nieuwe, snellere en efficiëntere A10 processor. De huidige A9 processor bestaat uit twee cores waarmee het de rekenkracht moet leveren. De nieuwe A10 processor zou bestaan uit maar liefst zes cores. De mogelijkheden en snelheden worden hierdoor veel groter, wat te goede komt van de algehele snelheid van de iPhone 7 Plus. Ook het werkgeheugen wordt vergroot. Nu beschikt de Plus variant van de iPhone 2 gigabyte aan werkgeheugen. De iPhone 7 Plus wordt voorzien van 3 gigabyte werkgeheugen. Dit merk je vooral bij het spelen van zware games of het openen van veel apps. Het schakelen tussen apps zal veel vloeiender en sneller gaan.

Waterdicht

Ook de geruchten over een waterdichte iPhone steken weer de kop op. Er zijn nu verschillende bronnen die berichten dat het met de iPhone 7 en 7 Plus dan toch echt werkelijkheid wordt. De nieuwe iPhone zou zowel waterdicht als stofbestendig zijn. Apple heeft met de iPhone 6 hiervoor al de eerste stappen gezet door de telefoon te voorzien van een betere behuizing.

Betere camera

Zoals elk jaar bij het nieuwe model van de iPhone wordt de camera verbeterd. Ook bij de iPhone 7 Plus is dit het geval. Hierbij gaat het niet alleen om de camera zelf, ook de software achter de camera wordt verbeterd en voorzien van nieuwe functies. Zo moet onder andere het beeld beter te stabiliseren zijn, wat de foto- en video kwaliteit ten goede komt.

Sterker scherm

Ook het scherm van de iPhone 7 Plus wordt onder handen genomen. De huidige iPhone modellen zijn voorzien van het zogenoemde Gorilla Glass. Apple claimt hiermee een sterkere variant van het normale glas te hebben gemaakt. Echter zou er bij de iPhone 7 Plus sprake zijn van een saffieren scherm. Glas dat gemaakt is van saffier zou maar liefst drie keer sterker zijn dan het huidige Gorilla Glass en zelfs tien keer sterker dan normaal glas. Hierdoor is het scherm ook veel krasbestendiger te maken. Apple maakt bij de huidige iPhone modellen ook al gebruik van saffier, maar dan in hele kleine mate, bijvoorbeeld voor de touch-id scanner en de cameralens. Het scherm van de Apple Watch is nu al geheel van saffier gemaakt.

Rate this post

Geef een reactie