iPhone 7

Eerder werd al naar buiten gebracht dat de productie van het aantal iPhone 7-toestellen hoger uitvalt dan in eerste instantie verwacht werd. Volgens analisten van BMO Capital Markets komt daar nu bij dat er een erg groot aantal consumenten is wat in september een iPhone heeft die ouder is dan twee jaar. Dit zou erop kunnen duiden dat veel consumenten op zoek gaan naar een nieuw toestel en verklaart de verhoogde productie van deze toestellen. Volgens diezelfde analisten zou de iPhone 7 om deze reden kunnen zorgen voor een nieuw verkooprecord voor Apple.

iPhone 7

De iPhone 7, die naar alle waarschijnlijkheid begin september geïntroduceerd wordt, heeft zelfs zonder grote vernieuwingen kans van slagen. Ten opzichte van de toestellen die Apple twee jaar geleden verkocht is de iPhone 7 immers sterk vernieuwd. Voor consumenten die hun toestel inmiddels twee jaar hebben is het om die reden alsnog aantrekkelijk om over te stappen.

Kwart van iPhone-bezitters heeft oud toestel

Volgens de analisten van BMO Capital Markets heeft meer dan een kwart van de iPhone-bezitters in september een toestel wat ouder dan twee jaar is. Analist Tim Young van BMO Capital Markets vermoedt om die reden dat een groot deel van deze consumenten over zal stappen naar een nieuw toestel. Veel abonnementen die bij een iPhone worden aangeboden hebben een looptijd van twee jaar en lopen dus komende maanden af. Vaak is het zelfs mogelijk om al eerder over te stappen naar een nieuw toestel.

De verwachting is dat de nieuwe iPhone 7 vanaf eind september in Nederland en België zal worden aangeboden. Vanaf begin oktober is het toestel los verkrijgbaar in de grote multimediawinkels en is het mogelijk een iPhone 7 abonnement af te sluiten. Om te voorkomen dat je lang moet wachten op een iPhone 7 is het raadzaam om deze van tevoren te reserveren via je telecomprovider.

Rate this post

Geef een reactie