3D Touch

In het laatste model introduceerde Apple een nieuwe techniek, het zogenoemde 3D-Touch. Bij 3D-Touch kun je verschillende acties oproepen door harder of zachter op het scherm te drukken. Het scherm herkent hierbij hoe hard je drukt en verbindt hier andere acties aan. Deze techniek kwam als een grote verrassing en was daardoor in het begin niet veel te vinden bij andere apps. Dit moet bij de iPhone 7 veranderen.

Nieuwe techniek

Deze nieuwe techniek kwam zo onverwacht dat veel appbouwers hier totaal niet op berekend waren. Hierdoor moesten zij zich heel snel aanpassen om hun apps van deze functie te voorzien. Bij een groot aantal apps is dit nog steeds niet gerealiseerd. Het voordeel van 3D-Touch is dat je in één simpele beweging meerdere acties op kunt roepen. Zo kun je bijvoorbeeld door de telefoon app zacht in te drukken gelijk een favoriet bellen. Wil je echt je telefoonboek in, druk je wat harder op het scherm. Hierdoor kun je veel sneller bepaalde acties bereiken en uitvoeren.

Omarmen van 3D-Touch

Doordat appbouwers geen tijd vooraf hadden om zich in te stellen op deze nieuwe techniek was 3D-Touch lange tijd alleen te vinden bij apps van Apple zelf. Dit hielp niet om gebruikers de nieuwe techniek te laten omarmen en enthousiast te maken. Echter hebben de ontwikkelaars nu een jaar de tijd gehad om zich wel aan te passen aan deze techniek en nieuwe functionaliteit in te bouwen. Hierdoor kom je 3D-Touch steeds vaker tegen bij apps van andere ontwikkelaars. Ook zou Apple nog meer toepassingen willen toevoegen aan 3D-Touch. Hierdoor wordt het steeds meer vanzelfsprekend om de nieuwe techniek te gebruiken en kom je het ook steeds vaker tegen. 3D-Touch kan door deze nieuwe verbetering uitgroeien tot een volwaardige functionaliteit van Apple waardoor gebruikers er steeds meer gewend mee raken.

Rate this post

Geef een reactie