Waterdicht

Wie kent het niet, een toestel die in het water gevallen is en niet meer in te schakelen blijkt te zijn? Vaak heeft het geen zin om het toestel in rijst te leggen, waarmee het vocht uit het toestel getrokken wordt. Volgens verschillende geruchten lijkt Apple met de iPhone 7 een eerste waterdicht toestel te introduceren. Er zouden meerdere aanwijzingen zijn die erop duiden dat de iPhone 7 waterdicht wordt geleverd aan de consument. Iets wat voor veel consumenten een groot voordeel kan zijn ten opzichte van oudere modellen van de iPhone.

Nieuwe behuizing en verdwenen koptelefoonaansluiting

Een van de geruchten die momenteel de ronde doet, is het feit dat de iPhone 7 voorzien zou zijn van een nieuwe behuizing. Deze behuizing zou veel steviger zijn dan de behuizing van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die ook al relatief stevig was. Met deze behuizing zou het toestel niet alleen water afstoten, maar zou het zelfs mogelijk zijn om het toestel korte tijd onder water te houden. Ook het feit dat de koptelefoonaansluiting uit de vormgeving van de iPhone 7 zou verdwijnen duidt erop dat het nieuwe toestel waterdicht is.

iPhone 7 wellicht zonder homebutton

Naast het verdwijnen van de aansluiting voor een koptelefoon zou ook de fysieke homebutton uit de iPhone 7 verdwijnen. Door de homebutton weg te halen wordt de kans verder verkleind dat er vocht bij de hardware van het toestel kan komen. Tot slot zou Apple een patent hebben aangevraagd, waarmee een speciale beschermlaag over het toestel kan worden aangebracht. Deze beschermlaag is van rubber en sluit de ingang voor een oplaadkabel met een klein klepje af. Op het moment dat het toestel moet worden opgeladen, kun je het klepje eenvoudig openen.

Dit beschermklepje voorkomt niet alleen dat er vocht bij de hardware van het toestel komt. Ook wordt op deze manier voorkomen dat er stof in de poort voor de oplaadkabel komt, wat in het verleden vaak een grote ergernis vormde voor consumenten.

Rate this post

Geef een reactie