iphone 7 plus

De iPhone loopt voorop als het gaat om de processors, maar de nieuwe A10 Fusion-chip in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus blijkt de concurrentie al helemaal te verpletteren. Dat schrijft althans een gerenommeerde hardware-analist vandaag.

iPhone 7 processor

Wanneer Apple een nieuwe iPhone aankondigt, zoals gebruikelijk op het Apple Event in San Francisco, kun je er vanuit gaan dat de processor weer wat sneller, efficiënter en krachtiger is dan zijn voorganger. Ook dit jaar heeft Apple haar uiterste best gedaan om de processor van de iPhone 7 weer wat te verbeteren ten opzichte van de iPhone 6S.

De iPhone heeft altijd al indrukwekkende processors gehad, maar de nieuwe A10 Fusion-chip laat de concurrentie ver achter zich. Dat schrijft althans een belangrijke hardware-analist. Linley Gwennap, een onderzoek van Mobile Chip Report, heeft de A10 processor van de iPhone 7 grondig geanalyseerd en komt tot de conclusie dat de nieuwe chip zo goed als ‘alle concurrentie volledig wegblaast’.

iphone-7-batterij-chip

iPhone 7 vs concurrentie

“Het blijft zich uitbetalen dat Apple zijn eigen CPU ontwerpt”, schrijft Linley Gwennap. “De nieuwe iPhone 7 presteert beter dan elke andere high-end smartphone van dit moment en scoort zelfs hoger dan enkele low-end pc’s.” Volgens Gwennap is de iPhone 7 dankzij de A10 Fusion processor niet alleen een stuk krachtiger en sneller dan de iPhone 6S of iPhone 6, maar zorgt de kleinere CPU er ook voor dat de telefoon een verbeterde accuduur heeft gekregen: het toestel gaat op een dag gemiddeld 2 uur langer mee.

Dit onderzoek bevestigt Apple’s bewering dat de A10 Fusion de ‘krachtigste chip in een smartphone ooit’ was. Zo is de processor volgens Apple 40 procent sneller dan de A9-chip die verwerkt zit in de iPhone 6S. Ook uit andere tests van andere onderzoekers kwam de A10-chip goed uit de verf. Zo noemde Anandtech de iPhone 7 hardware na een benchmark ‘ongeëvenaard en beter dan alle concurrerende toestellen’. Ook op het gebied van prestaties en grafische kracht blinkt het toestel uit in vergelijking met bijvoorbeeld de toestellen van Samsung.

iPhone 7 abonnement

Ben je overtuigd? Op onze homepage vind je gemakkelijk een iPhone 7 abonnement. Ook kun je op onze website terecht voor een iPhone 7 Plus abonnement. Houd je ook onze aanbiedingen in de gaten? Zo betaal je nooit teveel voor jouw nieuwe iPhone 7 abonnement.

Rate this post

Geef een reactie