A10 processor

Buiten vernieuwingen op het gebied van design, uiterlijk en software doet Apple ook veel op het gebied van hardware. Dit is voor de gebruiker niet zichtbaar, maar helpt wel degelijk mee aan de algehele gebruikerservaring. Om de iPhone sneller dan zijn voorganger te maken wordt er in de iPhone 7 gebruik gemaakt van een A10 processor. In de huidige modellen gebruikt Apple een A9 processor.

Discussie over A9 processor

De A9 processor die in de huidige iPhone modellen zit riep in het begin discussie op. Gebruikers constateerden dat er gebruik werd gemaakt van chips van twee verschillende leveranciers, namelijk TSMC en Samsung. Er werden dan ook verschillen opgemerkt door de gebruikers. Hierbij kreeg vooral de chip van Samsung de meeste kritiek te voorduren. De chip van Samsung presteerde volgens enkele onderzoeken minder dan de chip van TSMC. Vooral op het gebied van accuduur kwam de chip van TSMC als beste naar voren.

A10 wordt dunner

Apple wil de huidige A9 chip vervangen door de A10 processor. Naast betere prestaties moet deze chip ook dunner worden dan zijn voorganger. Naar het schijnt zou Samsung deze technologie nog niet aan kunnen. Dit in tegenstelling tot het Taiwanese TMSC. Deze fabrikant kan Apple wel van een dunnere chip voorzien. Dit zou betekenen dat de chips nu van één fabrikant komen die de gehele productie voor zijn rekening neemt. Hierdoor zit er bij de iPhone 7 ook geen verschil meer in processor. De nieuwe processor moet de prestaties van de iPhone aanzienlijk verbeteren op verschillende gebieden, waaronder accuduur.

M10 coprocessor

De A10 processor wordt geleverd in combinatie met de M10 coprocessor. Deze chip wordt voornamelijk gebruikt als bewegingsprocessor. Deze M10 chip wordt ook verbeterd, wat betekent dat er nieuwe functies vrij komen voor verschillende apps die gebruik maken van de informatie uit de chip. Dit gaat voornamelijk om fitness- en gezondheidsapps.

Twijfel je tussen een iPhone 6S of iPhone 7 abonnement? De snelle processor kan absoluut een reden te zijn voor een iPhone 7 abonnement te kiezen.

Rate this post

Geef een reactie