iphone 7

Apple heeft altijd al zijn eigen aansluiting gehanteerd om het oplaadsnoer aan te sluiten. Zo is mini-usb min of meer de standaard bij andere merken. Apple heeft sinds enkele jaren de Lightning-connector geïntroduceerd. Een stekkertje die geen boven- of onderkant heeft, zodat je de stekker altijd goed aansluit in je telefoon. Echter heeft Apple niet stil gezeten op dit gebied en er biedt zich een nieuwe standaard aan, de USB-C connector voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

MacBook

Het nieuwe model van Apple’s MacBook beschikt over een USB-C ingang. Dit is ook groots aangekondigd door Apple en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Andere fabrikanten kunnen door middel van deze stap ook hun eigen stappen ondernemen. Vooral door hun producten aan te passen aan de nieuwe USB-C connector. Zo worden steeds meer producten compatibel met de nieuwe connector.

Eigenschappen van USB-C

De eerste test versie van de USB-C connector ging eigenlijk om een nieuwe variant van de welbekende normale USB stekkertjes. Apple zag hierbij al gelijk één groot nadeel en dat is dat deze stekkertjes een boven- en onderkant hebben. Apple heeft hierbij een nieuwe versie ontwikkeld. De huidige USB-C connector, zoals die ook in de MacBook zit, heeft een ander uiterlijk en is daarom op beide manieren aan te sluiten. Zo zit je altijd goed als je de connector aansluit. Daarnaast kan USB-C niet alleen gebruikt worden voor het sneller opladen van je apparaten. Deze techniek kan ook data overbrengen tussen verschillende aangesloten apparaten. Volgens bronnen wordt USB-C ook geïntroduceerd bij de aankomende iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

USB-C voor iedereen

De Lightning-connector is door Apple ontworpen, speciaal voor de eigen producten. Andere fabrikanten mochten deze connector overnemen, maar dan alleen voor producten die de Apple producten ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de speciale docking-stations en bluetooth speakers. Deze producten zijn van andere fabrikanten, maar beschikken wel over een Lightning-connector. USB-C daarentegen is vrij door iedereen te gebruiken. Hierdoor is deze techniek voor iedere fabrikant beschikbaar en daardoor snel en in grote mate beschikbaar voor de consument.

Rate this post

Geef een reactie