home knop iPhone 7

Sinds jaar en dag zit er op de iPhone van Apple een fysieke homeknop. Enkele jaren geleden is het uiterlijk van deze homeknop veranderd door de toevoeging van de vingerafdrukscanner en de bijbehorende touch-id techniek. Apple heeft nu plannen om deze fysieke knop helemaal weg te laten bij de iPhone 7 en Plus variant. Dit heeft grote gevolgen voor het design van de iPhone.

Integreren in scherm

Apple zou de fysieke knop willen vervangen door de touch-id technologie te integreren in het scherm. Zo kun je alsnog eenvoudig de telefoon ontgrendelen door middel van je eigen vingerafdruk en behoudt je de functionaliteit van een fysieke knop. Doordat de touch-id functie in het scherm wordt ingebouwd biedt dit nieuwe perspectieven voor de gehele telefoon. Zo kan Apple ervoor kiezen om hierdoor het gehele scherm groter te maken of de telefoon kleiner te maken omdat er geen ruimte voor de fysieke knop vrijgelaten hoeft te worden.

Verandering nodig voor design

Apple is continue bezig om de iPhone en bezels dunner te krijgen. Op dit moment kunnen deze randen boven en onder het scherm vrijwel niet meer kleiner. Dit komt vooral omdat er ruimte moet worden vrijgemaakt voor de fysieke homeknop. Dit terwijl je deze knop niet altijd nodig hebt. In hun strijd om het design van de iPhone steeds aantrekkelijker te maken heeft Apple nu zijn zinnen gezet om de fysieke knop eruit te halen en deze te vervangen door een knop in het scherm. Doordat deze knop dan digitaal wordt hoeft deze niet altijd zichtbaar te zijn. Zo wordt het gemak van de touch-id scanner toch behouden.

Patent aangevraagd

Recent heeft Apple een patent aangevraagd om de touch-id lezer in het scherm te kunnen plaatsen. Hierdoor wordt het steeds aannemelijker dat dit daadwerkelijk al van toepassing is op de iPhone 7. Wil je een iPhone 7 abonnement? Op de homepage lichten wij je vanaf september in over de goedkoopste iPhone 7 abonnementen.

Rate this post

Geef een reactie