Camera iPhone 7 (Plus)

Apple presteert het om elk jaar de camera weer net iets beter te krijgen dan in de voorgaande modellen. Ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken over een betere camera. Ook de software achter de camera wordt verbeterd. Hierdoor krijg je als eindgebruiker zelf de touwtjes in handen en kun je de foto’s en video’s zelf aanpassen naar eigen smaak.

12 Megapixels

Met de vorige versie van de iPhone heeft Apple al behoorlijk wat megapixels toegevoegd aan de camera. Hierbij ging de camera van 8 megapixel naar 12 megapixel. Uiteraard kan Apple er voor kiezen om ook in de nieuwe iPhone 7, die er niet veel anders uit ziet dan de iPhone 6S, het aantal megapixels verhogen. Echter is het nog maar de vraag of dit betere foto’s oplevert. De huidige modellen kunnen al overweg met 4K video’s. Een video die gemaakt is in het 4K formaat bestaat uit een resolutie van 4096 bij 2160 pixels. Dit is van uitzonderlijk hoge kwaliteit voor een telefooncamera en ongeveer vier keer zoveel aan pixels dan de gebruikelijke High Definition standaard.

Software vernieuwen

Volgens de geruchten lijkt het er meer op dat Apple niet de camera zelf van een update voorziet, maar meer werk steekt in de software achter de camera. Onder andere op het gebied van beeldstabilisatie moet de software grote verbeteringen kennen. Dit vergroot de foto en video kwaliteit. Ook moet de software meer opties bieden over het instellen van de sluitertijd. Hierdoor krijg je als gebruiker meer vrijheid over de foto die je neemt en kun je daardoor dus de foto geheel aan je eigen wensen aanpassen.

Frontcamera

Ook de frontcamera krijgt een update en wordt voorzien van een camera met minimaal 5 megapixels. Hierdoor ben je beter zichtbaar bij videobellen en FaceTime. Ook voor het maken van selfies komt deze update goed van pas. Hierdoor wordt ook de frontcamera steeds meer een volwaardige camera.

Rate this post

Geef een reactie