iPhone

Toen Apple in 1997 begon als Apple Computer Inc. was het bedrijf, de naam zegt het al, gericht op het ontwikkelen van desktops, zoals de computers uit de Macintosh-reeks. Tegenwoordig is het bedrijf echter voornamelijk bekend om zijn immers in populariteit groeiende iPhones. Wat maakt deze toestellen zo bijzonder en wat is er sinds 1977 allemaal veranderd bij Apple?

In 2007 presenteerde Apple zijn eerste smartphone: de iPhone. Dit was ook het jaar dat Apple zijn naam wijzigde van Apple computer Inc. naar Apple Inc. Niet geheel toevallig focuste Apple zich vanaf dat jaar steeds minder op computers en steeds meer op het produceren van iPhones en tablets: de iPads. Toch zijn de iPhones het populairst, er zijn inmiddels meer dan 10 verschillende varianten op de markt verschenen. Hier kun je uitzoeken welke iPhone het beste aan jouw wensen voldoet.

Aan deze ontwikkeling ging de presentatie van de allereerste iPod in 2001 vooraf. Het apparaatje bleek een regelrechte hit en werd later in de geschiedenis gezien als de voorloper van mobiele apparaten zoals we deze tegenwoordig kennen. Hadden Steve Jobs en Steve Wozniak dit durven dromen toen ze het bedrijf in 1977 oprichtten?

De eerste uit een populaire reeks
In 2007 bracht Apple de beroemde iPhone op de markt, die toen nog gewoon ‘iPhone’ heette. Het toestel beschikte onder andere over een 3.5-inchscherm en een camera met een resolutie van 2 megapixels. Ongelooflijk als je nagaat wat er in de afgelopen 10 jaren allemaal wel niet is veranderd!

De iPhone 3G en 3GS
Niet lang na het overweldigende succes van de eerste iPhone kondigde Apple zijn opvolger aan: de iPhone 3G. Laat je niet misleiden door de naam! Je zou denken dat de ‘3’ staat voor het derde toestel uit de reeks, maar niets is minder waar. 3G verwijst namelijk naar de mogelijkheid om het toestel te verbinden met een 3G-netwerk. In 2009, een jaar na de presentatie van de iPhone 3G, verscheen de 3GS. Dit toestel was al dubbel zo snel als de iPhone 3G!

De opvolgers
Ook in 2009 werd het volgende toestel uit de reeks gepresenteerd: de iPhone 4. Dit toestel vormde een duidelijke breuk met voorgaande toestellen door het compleet nieuwe design. Ook was de iPhone 4 het eerste toestel met FaceTime en beschikte het over een verbeterd Retina-display. Ook de camera was verbeterd: deze had een resolutie van 5 megapixels.
Toen een jaar later de iPhone 4S werd gepresenteerd, betekende dit ook de introductie van Siri. De iPhone 4S was namelijk het eerste toestel waarop de spraakassistent geïntegreerd was.

De 5, 5S en 5C
In 2012 besloot Apple het scherm van zijn toestellen te vergroten: de iPhone 5 had dan ook een scherm van 4 inch in plaats van 3.5 inch. Ook had dit toestel een achterkant van aluminium in plaats van glas: dat maakte hem wat steviger. Nog een primeurtje voor de iPhone 5: dit was het eerste toestel met de inmiddels standaard lightning-aanlsuiting.

In 2013 kondigde Apple voor het eerst twee toestellen tegelijkertijd aan, iets wat ze nu vaker doen: de iPhone 5S en 5C. De iPhone 5S was het allereerste toestel met een Touch ID Sensor waarmee je je telefoon met je vinger kon ontgrendelen. De 5C kan gezien worden als een ‘budgetversie’ van de 5S: dit toestel is namelijk vervaardigd van vrolijk gekleurd plastic en heeft geen vingerafdrukscanner.

Een slag groter
Met de iPhone 6 en 6 Plus volgde Apple een trend: smartphones die steeds groter worden. Waar eerder het doel was om zo veel mogelijk technologie in een zo klein mogelijk apparaatje te proppen, werden nu toestellen met grotere schermen juist populair. De iPhone 6 werd dan ook uitgerust met een 4.7-inchscherm en de 6 Plus zelfs met een 5.5-inchscherm. Verder beschikken de toestellen over betere chips en camera’s ten opzichte van hun voorgangers.

September 2015
Inmiddels zijn we aanbeland bij september 2015: iPhone presenteert de iPhone 6S en 6S Plus. Voor deze toestellen is een primeur weggelegd, beide toestellen beschikken namelijk over Apple 3D Touch. Dit hield in dat het scherm drukgevoelig is, waardoor extra functies en opties toegevoegd kunnen worden.

Een paar maanden later, begin 2016, maakte Apple een uitstapje met de iPhone SE. Dit toestel was voornamelijk gericht op een publiek dat op zoek was naar een wat kleiner toestel. Dit toestel heeft namelijk een behuizing die erg lijkt op de iPhone 5, maar heeft de specificaties van een veel nieuwer toestel. Om die reden wordt het toestel ook wel eens beschreven als een iPhone 6S met het uiterlijk van een iPhone 5.

De nieuwste toestellen uit de reeks
In september 2016 werd de opvolger van de iPhone 6S gepresenteerd: de iPhone 7. Waar eerdere iPhones nog niet waterbestendig waren, was deze dit als eerste in de reeks wel. Ook kon het toestel op veel ophef rekenen omdat Apple ervoor had gekozen de 3.5mm aansluiting weg te laten: muziek luisteren kon, net als opladen, via de lightning-aansluiting.
De iPhone 7 Plus, de laatste uit de reeks, is ook waterbestendig en heeft ook een primeurtje te pakken: dit is de eerste iPhone met een dubbele camera. Deze dubbele camera zorgt ervoor dat je zeer mooie portretfoto’s met het toestel kunt maken, met een wazige achtergrond en een haarscherp onderwerp.

Rate this post

Geef een reactie