iPhone 7 Silver

Apple heeft een zeer goed feestseizoen afgesloten. Met 78,4 miljard dollar omzet werd een record gebroken, grotendeels te danken aan de verkoopaantallen van de iPhone 7. Daardoor werden er maar liefst 78,3 miljoen iPhones verkocht. Zoals gezegd ging de iPhone 7 het vaakst over de toonbank, gevolgd door de iPhone 7 Plus.

Apple veert op

Analisten verwachtten dat Apple te maken zou krijgen met dalende verkoopaantallen in het laatste kwartaal van 2016, net als de kwartalen daarvoor. Het vorige kwartaal verkocht Apple nog slechts 45,5 miljoen iPhones, 9,2 miljoen iPads en 4,8 miljoen Macs.

Verrassend genoeg veerde de verkoopaantallen juist flink op met een verkoopaantal van 78,3 miljoen iPhones tot gevolg. Daarnaast werden er wereldwijd 13 miljoen iPads en 5,3 miljoen Macs verkocht. Het lijkt er op dat ook de omstreden Macbook Pro-laptops hebben bijgedragen aan de recordomzet. Inkomsten uit diensten zoals iCloud, Apple Music en de App Store stegen tevens naar 7,2 miljard dollar, een groei van 18 procent ten opzichte van het jaar 2015.

iPhone 8

Ook het aantal Apple Pay gebruikers steeg met maar liefst 500% in vergelijking met het jaar daarvoor. Apple noteerde een winst over het eerste fiscale kwartaal van 2017 van 17,9 miljard. Over het geheel genomen kan wel worden geconcludeerd dat Apple een wat tegenvallend jaar heeft gedraaid, waarin in de eerste drie kwartalen flink minder iPhones werden verkocht. Verwacht wordt dat Apple dit jaar met de iPhone 8 hogere ogen gaat gooien.

Rate this post

Geef een reactie